SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 3, 2014

LUNCH BENTO YANG SEDEH!

Semalam...

Mak admitted untuk direhatkan & dibuat pemantauan. Sebab Mak akan go through fibroid operation on 5 November 2014. Aku tau Mak neves. Plus, anak2 Mak semuanya pun tumpang neves jugak. Tapi, depan Mak, wajib 'cover line'. Hu3...

Pukul 10 pagi, siap urusan registration. Aku, My 'Jebat' & Abang teman Mak ke wad. Berbondong2 barang keperluan Mak yang kami jinjit. Paham2 je lah kalau aku yang jadik tukang packing. Memang biasa sangat packing barang berbondong2 tuh! Ha3...

Prosedur pertama adalah urine test & check BP. BP naik sikit, 147/70. Prosedur ke-2 adalah x-ray. Kena jalan jauh sikit ke unit x-ray nun..! Mak tak nampak semput tapi, aku yang semput, dowh..! Faktor 'kegebuan' barangkali. Ha3... Hadoih!

Prosedur ke-3, amik darah untuk check HB. Pukul 12 tengahari, Mak dapat lunch bento. Memang sangat berbeza menunya dari selera tekak Mak.

~ Lapanploh kali menyuarakan kesentapan sebab lunch dengan porridge & sayur kobis masak air yang tawar heben! Holloh3... Tak dapek anakanda nak nolong... ;P

~ Sempat selfie sementara tunggu Mak makan. Heh3...

Prosedur ke-4 adalah check jantung. Badan Mak berselirat dengan wayar yang disambungkan ke 1 mesin yang akan keluarkan graf condition jantung, siap dengan bunyik 'srettt3...'

Aku cadang nak tunggu sampai Mak discan. Tapi, nurse kata prosedur tu depends on doktor pakar punya masa. By that time, doktor pakar tengah busy handle kes lain. Maknanya, takde waktu spesific untuk scan. So, aku cakap kat Mak, nak balik dulu. Nak amik barang kat rumah Mak & nak setelkan urusan mendobi baju Mak. Mak ok jerrr...

Elok2 aku sampai rumah sendirik, Mak call. Doktor pakar dah siap scan katanya... Fibroid tu macam dah berubah posisi. Kalau dulu dia dok kat bawah, sekarang dia dok betul2 dalam rahim pulak. Isk3... main larik2 pulak dia kan... Huh!

Pukul 6.30 petang, aku & My 'Jebat' jenguk Mak lagik. Abang pun ada. Habis waktu melawat, My 'Jebat' & Abang pun balik. Aku stay back, teman Mak tido kat wad malam tu. Aku ok jerrr... Takde masalah susah nak tido ke... tak selesa ke... apa ke kan... Semua cukup. Adjustable chair + blanket kartun + bantal baring + SpongeBob tu sangat enough untuk buat aku tido lena. Heh3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::


14 comments:

Ayu azmir said...

Smoga mak awak cepat sembuh...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

semoga mak arelezz cepat sihat ye ...

Diana Rashid said...

Bila keluarnya..lambat lagi ke??

huda azmi said...

hospital food mmg kureng sikit..dulu arwah mak pun jenuh nak abehkn..hehe..semoga mak sis cpt sembuh yer..

Kesuma Angsana said...

moga dipermudahkan semua urusan yer.. doakan kesembuahn yr mak jugak !

AzieFirdaus Kamarudin said...

Mcmana operation mak leez?ok da ke?hope mak leez baik2 je..aamiin..

Btw, dok sepital mkn mmg x best..
Turun berat bdn makkksss tau..hehe

ArELeEz said...

Ayu azmir,
tq.. ;)

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
tq, ye.. ;)

ArELeEz said...

Diana Rashid,
dah discharge, xtually..

ArELeEz said...

huda azmi,
ikut diet & jenis penyakit patient. cam my mak ade diebetes & hypertension. so, mmg segala2 perase t'pakse dikurangknlah. b'chenta gak mak nak abiskn. hu3..

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
aminn.. tq.. ;)

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
alhamdulillah.. all went well.. tq 4 ur concern. ;)

b4 admitted pun dah turun sekilo sbb mak takut sgt. he3.. dah dok wad, dpt makanan camtu, lagik la b'tambah slim kot..! ;P

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

ArELeEz said...

aquarius morius,
tq..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google