SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, November 11, 2014

PERABOT PERTAMA

Sepanjang 31 tahun aku bernapas di bumi Allah, inilah kali pertama aku beli perabot. Maksudnya, hasil titik peluh sendirik, untuk diri sendirik, pilih & beli sendirik. Rupa2nya, ia 1 kepuasan yang maksimum! ;D

Alkessahnya...

Mak nak beli sofa & coffee table. Bab2 perabot ni, memang aku angkat bendera putihlah. Surrender! Tak berapa arif. So, mintak tolong Kak Aneem untuk guide kedai mana yang paling berbaloi2. Sebab dia memang pakar dalam 'bidang' tu. 

Kami ke TD Furniture...

Mak dah setel buat pilihan sofa & coffee table. Tetiba, gatal pulak mulut ni nak tanya pasal single bed. Sales Assistant tu pun show-offlah online catalog dia. Dia suggestkan yang spesis divan bed. Aku tengok rupa paras divan bed tu, usha pulak harga dia, buat timbang-tara sikit... 

... & akhirnyaaaaaa.........  

~ ... sampai la single divan bed pilihan hati ni... Ngeh3...

Bed sheet dah beli. Kaler pink2, motip kartun. Comel sangat! Awwsss..!!! 

Tapi, tak 'make overkan' dia lagik. Sedang mencarik masa. #WatLekWatPeace dululah.

Aku bangga... Bukan sebab dapat beli perabot. Tapi, bangga sebab aku beli, pilih & terus buat payment tanpa banyak soal. Abang, Kak Aneem & Mak pun macam rasa tak percaya #SambilGosok2Mata sebab diorang arif sangat pasal aku. Bukan spesis yang interested dengan perabot2 ni. My 'Jebat' lagik la... 'Unbelievable...' katanya... 

Hal ehwal decor2 rumah normally, aku serahkan pada My 'Jebat'. Tugas aku, buat aduan kerosakan / usulkan perabot yang perlu. Bab2 bila nak beli... nak beli kat mana... bajet... bla3... My 'Jebat' decide. Kami pun jenis yang cuma sukakan perabot yang basic & yang jadik keperluan. Minimalis konsep dia. Tak suka yang merepek2. Semaklah!

Lokasi single divan bed tu adalah kat dalam guest room a.k.a mini surau. Khas untuk tetamu2 yang datang bermalam especially Mak. Harap selesa... ;)


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::


4 comments:

Diana Rashid said...

ye la..beli yang betul2 boleh pakai..kalau setakat buat hiasan je memang semak rumah..

AzieFirdaus Kamarudin said...

Mesti berkoyan2 duit leez kumpulkan..hehe

ArELeEz said...

Diana Rashid,
owh.. mmg beli ikut kemampuan & keperluan je. sbb umah teres.. bkn banglo.

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
hmm.. buleh tahan la.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google