SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, November 23, 2014

08.11.2014... MAK SEMAKIN BERSEMANGAT!

Kembali dengan rutin menjaga Mak di Wad GD. Keadaan Mak stable walaupun agak lemah. Doktor kata progress penyembuhan Mak agak lancar & cepat. Hari ke-2 lepas operate, doktor dah remove drainage bag (bag yang ada tiub untuk Mak buang air kecil). 

Doktor dah 'izinkan' Mak untuk consume nutritious fluids. Kemudian, dah dibenarkan makan porridge. & akhirnya, dah boleh makan nasik biasa. Step by step... Alhamdulillah...

~ Morning, Mak... ;)

Keadaan Mak memuaskan. Cuma perlu dibantu untuk bangun & perlu dipimpin untuk ke toilet. Yang lain2 macam glucose, BP, HB bagai... dalam keadaan tip top! Eceh! ;)

~ Breakfast dengan bihun sup. Mak kata sodap... tapi, takde 'isi kandungan'. Ada sayur je. Menu sihat habis! ;P

8 November 2014...

Tarikh keramat! Tarikh yang buat Mak semakin bersemangat untuk minum banyak, makan banyak, makan ubat banyak (ikut dos lah) & buang air banyak. He3... 

Sebab ini adalah tarikh discharge! ;)


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



8 comments:

Najib Ariyan said...

sakit apa mak ni? mudah2an cepat sembuh...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

yeay ..dah boleh discharge ..lepas ni anakanda terchenta jaga mak baik2 ye :)

Diana Rashid said...

dah sihat sepenuh nye ke/?Alhamdulillah dah boleh balik..jaga kesihatan baik2.:)

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut

gugur

ArELeEz said...

Najib Ariyan,
fibroid. aminn.. tq.

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
in shaa allah.. anakanda akn jaga bonda kesygan.. ;)

ArELeEz said...

Diana Rashid,
still dlm proses revocery. tq..

ArELeEz said...

aquarius morius,
tq..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google