SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 3, 2014

KEJOHANAN BOWLING FAMILY PAK USOP

Hari bersosial bersama family mertua. Bermula dengan 'meeting' di meja makan kat dapur rumah mertua sambil mengunyap apa2 yang patut. Yana jadik Puan Pengerusi, Bulat sebagai Setiausaha merangkap Pencatat Minit. Huda jadik pembentang usul merangkap Bendahari. Yang lain2, jadik tukang cadang, tukang sokong & tukang gelak terbahak2. Ha3...

Abah dengan My MIL tak campur. Setakat senyum2, angguk2 & geleng2 kepala je. Konpius barangkali... He3...

Dari 'meeting' yang tak berapa nak serius, akhirnya... terlaksana jugak. Owh... tak sangka betul! Tapi, selalunya memang cenggitu kan? Yang kita plan2 beriye... yang kita rancang bagai nak rak... selalunya akan ke laut. Tapi, yang plan cincai2, gelak2 & tak serius... itulah yang menjadik. Betul tak, you ols?

~ Stoking yang aku pakai masa hari kejohanan bowling tu & jugak yang menjadik 'kontroversi' pada hari tersebut. Ha3...

Cik Ani dengan Aisy jadik 'mangsa keadaan'. Aku saja je tala kat diorang sambil gerak2kan jari-jemari kaki tu. Cik Ani geli! Aisy pulak terus lari! Ha3...

~ Arrisya pun gigih nak main bowling jugak. He3...

~ Peserta paling over! Ha3...

Nak kata bijak sangat tu, memang tak la... Sekadar main pakai teori 'aci baling ikut sukahati' je. For fun! Yang penting, gaya ala2 atlit especially before nak baling tu musti kena ada. Ha3...

~ Nampak tak siapa yang chop podium gemilang yang paling tengah tuh? Walaupun tak berapa nak score tapi, we ols tetap rasa seperti juara. Ha3...

Venue adalah kat Ocean Bowl, Seri Manjung. 

Keputusannyaaa... semua pun pemenang, tiada pengalah. Ha3...

Next activity adalah dinner ikan bakar. Tapi, macam awal sangat pulak kalau nak ke restoran berkenaan. So, kami ke Marina Wing dululah. Nak lepak2...

~ Warship. Dibenarkan membuat lawatan. Of course pakai tiket.

~ Kitorang tak melawat Warship pun... Lepak2 amik angin petang sambil bergossip kat Marina Wing tu je...



~ Masalah apa ntah My 'Jebat' tu?! Konpius sangat bila tengok dia buat muka cenggitu. Hadoih!

Puas dah lepak sambil bergossip kat Marina Wing. Perut pun dah berdondang sayang. Dengan kuasa veto yang ada, Abah kerahkan semua anak2 + menantu2 + cucu2 ke restoran ikan bakar. Heh3...

Restoran yang dimaksudkan adalah seperti berikut:-

Kerangkaian Ikan Bakar Seri Manjung
Lot 5132, Jalan Lumut
32040 Seri Manjung, Perak

4/5 bintang. Agak tinggi mintang2 tu sebab rasa berbaloi. Servis agak cepat, keadaan restoran pun ok, makanan pun sodap & harga berpatutan.

 Perut kenyang, tido pun lena. Ha3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.DY ::



6 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

sweet dan happening betul family areleez :)

aquarius morius said...

Blogwalking sambil baca entri. :)

Aquarius recently post : Bagaimana akhirnya saya berjaya atasi masalah rambut gugur

Kesuma Angsana said...

walla bestneyr dpat berjimba2 sama 2 mcm ni !

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
alhamdulillah.. sekepala. btw, ni family mertua.

ArELeEz said...

aquarius morius,
tq..

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
best sgt! +, m'eratkn silaturrahim..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google