SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, April 24, 2014

ALA2 3 USTAZAH

Cerita lama... baru nak update. Tapi, tak la sampai bertahun peram. Kira cantek lagik la kan... Heh3...

Eventnya adalah Hi-Tea Bersama Ustazah Nor Hafizah Musa kat Arena Square. Harga tiket samadengan 15 hengget. Awal2 lagik Mak dah chopkan tiket untuk dirinya sendirik, aku, My 'Jebat', Abang & family. Sebab Cik Timah, geng surau Mak jadik ejen jualan tiket. Unfortunately, My 'Jebat' couldn't make it. Eceh! Tercakap omputih pulak. Hiks...

Hokay2! Patah balik ke Bahasa Melayu sebab #jebatfoo kata, 'Aku tak paham bahasa omputih...' Ha3... Motip sangat tau! ;P

Abang ke event lain dulu then, baru ke Arena Square. Lambat sikitlah sampainya.

~ So, aku 'dating' dengan Mak je la... Cantik tak Mak kita? Ececeh..! ;)

We ols punctual. Biasa la... kalau bawak Mak, harus la punctual. Kalau event pukul 3 petang makanya, pukul 2 petang dah gerak amik Mak. Kalau tak kang, Mak akan berzikir tak sudah! Especially bila Mak dah siap pakai stoking, kunci pintu & duduk kat kerusi depan pintu. Kompom kena tarbiyah! Ha3... Hadoi!

~ Sampai dah. Mahapkan 'botox' tang pipi & dagu tu, ek! Awwsss..!!!

~ Persembahan nasyid dari adik2 sekolah tahfiz sebagai opening.  

~ Lepas tu, bermula la sesi ceramah ala2 3 Ustazah macam kat Astro Oasis tuh. Comel je Ustazah Nor Hafizah Musa (jubah hitam, paling kanan) nih. Yang lagik 2 orang tu adalah ustazah moderator.

Baiti Jannati atau Rumahku Syurgaku... Inilah yang dikupas oleh Ustazah Nor Hafizah Musa. Banyak tips aku dapat. Bolehlah nak tambah ilmu yang seciput nih. Pelan2... sikit2 lama jadik lah bukit. Lepas tu, gunung! Nak2 pulak, Gunung Everest! Eh, over pulak! Heh3...

In shaa Allah...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

Kesuma Angsana said...

hehehe kemain bergaya yer mak tu cam model jubah jer hehehe

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
eceh! model la pulok.. hiks..

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

syok la dapat dating ngan mak....sy da lama tak dating ngan mak..huhu :'(

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
semustinye syiok! he3.. xpe la.. xdating pun xpe.. yg penting ingatan tulus ikhlas. eh, macam ucapan raye plak! hiks..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google