SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, August 23, 2015

PERANCANG BANDAR

Raya3..!!! Tak habis2 lagik. Gigih, noks! Ha3...

Rumah kawan Mak a.k.a Kak Noni. Dari raya ke-2 nak beraya kat rumah Kak Noni. Tapi, Kak Noni takde kat rumah. Kenduri katanya...

So, Kak Noni set up hari lain untuk kami beraya & dia pun dapatlah masak2 something kan... 

~ My 'bodyguard & dayang2'. He3...

~ Kak Noni suruh lepak2 dulu sementara dia & maid set up meja. & kami pun ber-wefie..! Wee hoo..!

Kak Noni jamu nasik lemak, nasik impit & rendang ayam. Makan sambil chit chat... memang tak sedarlah dah berapa kali cedok untuk refill. Ha3...

Tapi, aku tukang dengor & gelak tersipu2 malu je la... Nak menyampuk, tak reti. Eceh! 

~ Aktiviti lepas makan. Babysit bebudak ni sambil jadik 'perancang bandar'. ;P

Best la pulak toys yang anak Kak Noni keluarkan tu. Even anak2 Kak Noni yang 2 orang tu pun terkagum2 tengok kami develop 'bandar kami'. 

Kak Yong kata, "Balai polis kena la letak kat sebelah pejabat. Nanti orang jahat tak berani la kacau papa & mama."

Kak Ngah kata, "Restoran kena letak kat sebelah taman yang ada banyak munge2 ni. Lepas main2 kat taman, boleh makan kat restoran."

Rifqi kata, "Acu, ini Ottomen & Ryukendo (sambil tunjuk 2 patung polis). Adik letak kat sini, ye? Boleh tangkap orang jahat."

Ha3... macam2lah korang ni kan... Dah kenyang lepas tu, kepoh!


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

CXopportunities said...

Bestnya beraya. Hehe anyway toys tu menarik la. Apa nama tu

Nooraini Ali. said...

perancang bandar yang successful. tahniah babby sitters yang awesome

ArELeEz said...

CXopportunities,
beraye mmg always best. he3..

xtau la plak ape name saintifik toys tuh. tp, kami name it as 'toys perancang bandar' je.

ArELeEz said...

Nooraini Ali.,
layankn kanak2 riang. suka hatilah camne diorg nak rancang bandar diorg. ha3..

tq.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google