SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, August 21, 2015

ANNYEONGHASEYO

#Throwback

Oppa tapau breakfast. Nasik lemak dengan kuih karipap. Sedap, owh... 

Oppa kata, tapau kat mokcik yang meniaga bukak payung tepi jalan tu je. Bukan kedai / restoran. Serious, sedap! Oppa kata lagi, kalau macam tu, esok dia tapaukan lagiklah. #JiHyo ok jerrr... ;)

Pagi tersebut adalah pagi yang penuh dengan semangat. Sebab itulah hari & detiknya... kami nak menjelajah ke dalam perut kapal Korea yang besor godang tuh. Mulut pulak, asik nak praktice speaking Korean je. Pening Oppa. ;P

Kejap2 kang... 'Annyeonghaseyo...'
2, 3 minit lepas tu... 'Kamsahamnida...'
Kejap2 lepas tu kang... 'Bogoshipo...'
Last2... 'Saranghae...'

Dah. Tu je pun yang aku tau. Ha3...

~ Dah sampai. 

Hmmm... aku syak yang 'Dae Jo Yeon' tu samadengan nama kapal tesebut. Sebab bila aku check kat Google Translate, dia keluar wording yang sama jugak in Malay.

Ke... ada maksud lain? Ntah! Korang tau ke? Share lah.

~ B'debar, dowh... nak masuk dalam ni. Perasaan dia adalah perasaan seperti kau akan terserempak dengan Kim Jong Kook, Lee Kwang Soo, Kang Gary, Yoo Jae Suk, Ji Hyo, Haha & Ji Suk Jin kat dalam tuh. Ha3...

~ Puas hati.

~ Ni dah kenapa sampai nak tabik2 spring bagai... ntah?! Ha3...



~ Ruang depan.

~ Dengan anak kapal. Ko suruh la dia berdiri arah mana sekalipun, dia tetap akan posing secara tegak cenggitu. Nak suruh pose comel2 seperti retis K-Pop tu pun ah kak neves! Ha3...

~ Port ' Titanic'. He3...

~ Meriam. Kalau main time raya ni, perrgghhh... kompom gegar vaganza, bebeh! ;P

~ Dengan Song Ji Hyo fake. Tinggi nau2!

~ Terima kasih Song Ji Hyo fake sebab tolong snapkan gambar 'saranghae tak cukup sifat' ni. Ha3...

~ Kami sampai tepat pada waktunya. Sebab tak lama lepas turun dari kapal, diorang dah tutup pintu untuk visitors. Nak belayar balik Korea dah. Annyeong..! ;)

~ Kapal Kri Kujang from Indonesia.

Ok, experience ini sangat fun! I love ships. ;)

Rasa macam nak menyorok je kat dalam Kapal Dae Jo Yeon tu. Nak meng-smuggle-kan diri sampai ke Korea. Boleh jumpa Running Man. 

Ha3... Berangan...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

iryanty ahamad said...

bertuahnya badan dapat masuk kapalkorea...

Saniah Ahmad said...

salam kenal,, bestnya naik kapalll @V@,,

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
it's a wonderful xperience. ;)

ArELeEz said...

Saniah Ahmad,
salam kenal 2 u too..!

kapal korea plak tu kan.. kompom best b'ganda2! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google