SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, August 10, 2014

SUAMI KITA AJE...

Hari ni, rasa teringin nak bercerita pasal Encik Suami. Sangat popular dengan nickname My 'Jebat' kat blog ni. 'Popular' tu, noks..! Wah, gitu..! Bajet retis sangat..! Ha3...

Nickname My 'Jebat' tu memang disengajakan. Kengkonon gempak & #bukankeranaakutakcinta sangat..! Well... bini dia kan over... Ha3... Sejarah nickname tu boleh refer kat sini. Kalau nak amik taulah kan... Kalau tak kesah pun takpe. Takde hal! ;)

My 'Jebat' bukanlah masterchef. Tapi, takde la pulak sampai tak kenal mana bawang, mana halia. Kalau setakat nak masak yang simple2 tu, boleh la...

Maksudnya, kot2 tetiba kang bini dia terkurang rajin nak masak ke... atau terkurang sihat ke... atau pun termengada2 nak manja2 ke... ahaks... My 'Jebat' boleh je take over tugas memasak. Aku ok je. Lagik suka kot! Ha3...

~ Salah 1 contoh menu yang My 'Jebat' masak. Ikan tamban + sotong kering + bawang besar + cili kering potong, semua kasik goreng. Kena sangat dengan nasik putih panas2.

Campak2 je tapi, best! Kat tekak bini kesayangan dia ni la kan... ;) Mungkin sebab beliau masak dengan penuh kasih & sayang. Awwsss..!!! Ha3...

Tak salah kot puji suami sendirik. Yang penting, suami kita aje... Hiks...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

untunglahhhhh...hihihi Tn.John tu hurmm...susah sikit dia nak ke dapur ..hahahha tapi o.k la suami kita jugak kan .. :P

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
alaa.. xde hal sgtlah tu.. suami kite pun macam kite jugaklah. ade kelebihan & kekurangannye. yg penting, dia syg kite & b't/jwb, kira oklah tu.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google