SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, August 14, 2014

PEREMPUAN LINDUNGAN KAABAH

#bukankeranaakutakcinta berjaya jadik fenomena. Ramai yang follow drama 60 episod tuh. Aku pun terjebak sama. Tak syak lagi. 'Ratu Sinetron' merangkap 'Drama Queen' kata ko..! He3...

Sampai wujudnya fenomena #nelynaaz. Nelydia + Sharnaaz = #nelynaaz. Owh... kreatif betul korang kan? ;P

Belum pun reda fenomena #nelynaaz, Ziela Jalil, puan producer drama #bukankeranaakutakcinta dah war2kan yang akan adanya gandingan #nelynaaz lagi. Untuk drama Perempuan Lindungan Kaabah. Adaptasi novel jugak. Sekarang kan trend. Semua pun nak adaptasi novel. Gasaklah! Asal diorang bahagia. Heh3...

Bersemangat waja ah kak tunggu drama tu keluar! Terjebak sangat dengan #nelynaaz katanya... Ha3...

Tapi lepas tu, frust. Sebab #nelynaaz cancel untuk Perempuan Lindungan Kaabah. Bukan dua2 yang cancel tapi, #nely je. #naaz kompom ada. Owh... frust separuh je lah. Uhuks3...

Hari pertama Perempuan Lindungan Kaabah on air kat Astro 1st Exclusive, aku dah subscribe. Teruja, bebeh! Ha3...

~ Scene Fareez pujuk Hanan. Touching2 jugak. Tsk3...

~ Hanan yang merajuk hati.

#jebatfoo pun pernah pujuk #hannahmastura yang merajuk sakan cenggini kan? Ada #jebatfoo, ada #hannahmastura, ada pintu & ada nangis2. Ada Fareez, ada Hanan, ada pintu & ada nangis2 jugak. Tak ke macam ala2 kesinambungan tuh? He3...

Perempuan Lindungan Kaabah ni pun best jugak. Not bad la... Tapi, kalau dibagi pilihan, kompomlah aku pilih #bukankeranaakutakcinta sebab macam2 'rasa' ada. Suka, comel, happy, sedih, sentap, geram, ganas, bla3... pendek kata, secukup rasa. ;)

Ehem2! Aku baru dapat news tadi. Katanya, #nelynaaz akan ada lagik untuk drama Setitis Kasih Darmia. Pun adaptasi novel, karya Naniey TJ. Diorang tengah rancak shooting. Release dalam bulan Oktober ni kot.

Dengan gandingan yang sama (#nelynaaz), dengan produksi yang sama (Pena Creative), dengan puan producer yang sama (Ziela Jalil) & dengan garapan daripada tuan director yang sama (Jamal Khan), harap2 Setitis Kasih Darmia pun boleh jadik fenomena macam #bukankeranaakutakcinta. ;)

Tak sabor, owh..! 


:: Like3, ek! ::



4 comments:

Adinda Baizura Mazlan said...

Blogwalked!

http://cerita-adindabaizuramazlan.blogspot.com/

Ena's Stories said...

blom pernah tgok cerita ni lagi...nnti nk tgok la...abg jebat ada yeee..heeee

ArELeEz said...

Adinda Baizura Mazlan,
tq.. ;)

ArELeEz said...

Ena's Stories,
aah. ade #jebatfoo. tp, dlm drama ni #jebatfoo antagonis sket @ 1st. dah last2, baru jadik soleh. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google