SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, March 19, 2014

MENANTI ESOK...

Terasa lama tak menulis *read: menaip* ...

Cerita tu ada tapi, hmmm... ntah la... Malas kot. Al maklum... asik melayan #jebatmas je kekdahnya... Tengok real on air kat Astro Mustika HD... layan online... yang di-PVR-kan toksah ceritalah... memang marathon! PLAY-FAST FORWARD (IKLAN)-REWIND. Naik mengong remote tuh. Sampai lupa tanggungjawab sebagai blogger. Eceh! Pui..!!! ;P

Tapi, tanggungjawab sebagai isteri memang tak lupalah. Tip-top katanya..! Ko mampu..??! Ha3...

Pagi tadi, adalah keluar 1 entry. Wordless Wednesday... Pun bollehhh... lah!

Ni entry ke-2. Pasal jalan2 carik makan. Kat Wana Cafe tu, haaa..! Dating belah petang. Dua2 teringin nak makan western. Well... we ols kan sherashi bershama gitu..! Citarasa tekak pun haruslah sherashi bershama! Hiks...

~ Aku makan Sizzling Steak. Hmmm... nak jujur ke tak? Jujur ke tak? Jujur... Tak jujur... Jujurlah! #sambilkira2jari He3... Rasa black pepper sauce & coleslaw tu ok je. Not bad la... Tapi, black pepper sauce tu macam beku sikit. Steaknya pun agak kureng menyengat. Ala2 daging bakar. Hokay, dah habis jujur dah nih! Hu3...

~ My 'sayang' makan Chicken Chop. Much better than Sizzling Steak. Sob3...

Takpe2. Sebab bila kita (gigirl) dah kahwin, harta kita = harta kita la kan... & harta hubby pun = harta kita jugak kan... 

Anggap je la Chicken Chop tu harta my 'sayang'. Makanya, berdasarkan teori di atas bolehlah ah kak cedok Chicken Chop tuh jadik 'harta sendirik'! Plus, my 'sayang' kata dia redha jerrr... Heh3...

~ Berlakon makan control macho. Padahal... ya ampon kot..! Ha3...

Sejak my 'sayang' busy ni, waktu berdating adalah sangat rare! Tapi, takpe... sebab aku redha demi masa depan bersama... #statementcoverlinewalaupunnn...

Pergi kerja pun kena drive sendirik. Wa boh suka drive lei... Tsk3... Eh, kata redha..! Adeh3...

Pukul 6.30 petang adalah waktu paling awal nak jumpa balik my 'sayang' kat 'kotej' kitorang. Eh, 'kotej' pulak! Rumahlah! Terpengaruh & tershashul. #jebatmas Hiks...

Rindu nak pergi kerja sama2... bertepuk tampar bergurau-senda tarik2 telinga cubit2 sayang kat dalam kereta. 
Rindu nak lunch sama2... pening sama2 sebab dah tak tau nak tapau makanan kat mana... 
Rindu nak balik kerja sama2... beli kudap2 minum petang sebelum sampai rumah... dia minat pisang goreng, aku pulak sosej goreng... sambil makan, sambil karoks lagu macam2... apakejadah yang berkumandang kat radio, semua nak dikarokskan. Ha3... Lawak pulak bila membayangkan momen2 sweet tuh. ;P

Hmmm... tadi dah hint2 pasal kerinduan2 kat atas tuh. Body language kena tip-top! Barulah halusssssssss........!!! Ahaks3...

My 'sayang' kata...

"Alooloolooo... hokay2! Esok Abang hantar & amik. Tapi, lunch tak boleh nak janji. Kalau sempat, kita lunch sama2. Kalau tak, Abang tapaukan, ek!"

Hoyyeahhh... bebeh! Nak senyum sampai telinga... ;D

Tak sabor menanti hadirnya ESOK... *wink2*


:: Like3, ek! ::



6 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboi so sweet kebebeh ...hahahhaha

Kesuma Angsana said...

nampak cam sedap je, tpi rasa nan hadao sikit yer !

:|: TinTa Kibod :|: said...

psstt...
online tgk kt mana ek?
bg link boleh?
link lama kdg ada yg xleh tgk dh huhuhu

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
feeling2 #jebatmas kata ko! harus la sweet kebebeh! ha3..

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
indah paras rupe dr rase. hu3..

ArELeEz said...

:|: TinTa Kibod :|:,
ade a few links, spt b'ikut:-

http://www.beritasemasa.com.my/drama-bukan-kerana-aku-tak-cinta-full-episode

http://aswanazmy.blogspot.com/2013/12/bukan-kerana-aku-tak-cinta-full-episode.html

http://kepalabergetar.blogspot.com/2014/03/bukan-kerana-aku-tak-cinta-episod-45.html

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google