SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 13, 2013

SATE & SOTO POKCIK ITU...

Entry ni tercetus disebabkan terpengaruh dengan rancangan Warung Kita. Alaaa... yang kat Astro tu, haaa..! Yang host baru dia Shamsul Ghau2 tuh. Host lama Farouk Hussein.

Di suatu petang tu, aku ngan my 'sayang' macam free plak. Selalunya, susah jugak dua2 nak free2 macam ni. Means, free yang spontan & tanpa dirancang la... Macam nasib & rezeki menyebelahi kami gitu..! Eceh!

Bosan pulak melepek kat rumah je. Jadik, aku pun kenyit2 mata kat my 'sayang' sambil tersengih2 ajak my 'sayang' jalan2. Menggunakan bahasa tubuh yang paling ideal kekdahnya... Ha3...

Berjaya, hokay..! ;D

Memula, pusing2 Teluk Intan. Lepas tu, aci redah je sampai la ke Bagan Pasir semata2 nak carik 1 stall yang pernah Shamsul Ghau2 terjah dalam Warung Kita. Tetiba ternampak macam pasar malam kat belah kanan jalan. Laju2 my 'sayang' u-turn. 

~ Dari kejauhan dah aim stall nih. Pokcik tu jual sate, soto & air. Ada pulak disediakan meja & kerusi untuk customer makan kat situ. Terus kitorang chop 2 kerusi! He3...

~ Rupa paras soto. Not bad la... Serve panas2 kan... marvellouslah! Meleleh2 peluh kat dahi. Ha3...

Soto tu ada 2 jenis. Soto ayam & daging. Harga sama je kot. Rasanya la kan... Sebab aku tau makan je. Bab pembayaran bil selepas makan, aku buat tak reti je. Ha3...

Kitorang order jugak sate ayam & daging. Memula, plan nak makan kat situ je. Tapi, bila dah pekena soto macam full tank pulak. So, tukar plan, mintak pokcik tu tapaukan je. 

Sate dia biasa2 je kot. Hmmm... sate Wak Teni lagik terbahek! Ikut tekak aku la kan...

Tak sangka sebenornya dapat jumpa stall pokcik nih. Start mengidam bila nampak Shamsul Ghau2 menikmati sate & soto dalam Warung Kita la... Asik bertangguh je nak pergi. Tetiba macam rejeki pulak kan... jumpa ngan stall pokcik tuh. 

Alhamdulillah... ;)


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

hujan macam ni nampak soto panas-panas...terliur uit ...slurrpppppp:P hihihihi

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
nk kene babap org yg wat entry ni kan? hiks..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google