SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 10, 2013

SUPPORTER TEGAR MANCHESTER UNITED DISERANG DEMAM!

1 fine evening...

Kak Aneem call, mintak bawakkan Abang ke hospital. Abang demam. Actually, dengan Kak Aneem sekali demam. Lepas kena urut ngan nenek sedara yang pandai mengurut, dah macam ok sikit.

Kesah urut2 ni pun kepoh jugak tau! Masa tu aku kat rumah Mak, my 'sayang' kerja. Tetiba Abang call, mintak amikkan Nenek Pendek (nama gelaran untuk nenek sedara tuh. He3...). Abang dengan Kak Aneem nak berurut. Suara Abang time tu macam menggigil2. Neves ah kak, noks! 

Laju2 suruh Mak masuk dalam kereta & berdesup ke rumah Nenek Pendek. Mak lagik la neves! Nenek Pendek pulak kelam-kabut dibuatnya, sampai pakai tudung pun aci sarung kat dalam kereta je. Adeh3...

Sampai kat rumah Abang, tengok2 dua2 terbongkang. Sorang kat atas sofa, sorang lagik kat atas comforter. Rifqi tido. Kak Yong & Kak Ngah behave je tengok tv. Diorang pun baru baik dari demam. Plus, diorang paham kot yang mama & papa diorang tak sihat.

~ Namun demikian (eceh, ayat..!), effect urut2 tu tak dapat mengkebahkan demam. Ke hospital jugak akhirnya... Demam2 pun gigih sarung jersey MU. Isk3...

~ We ols seperti biasalah... ;P

~ Tunjuk bukti kena cucuk, amik darah. Dah boleh senyum sikit. Hiks...

Doktor amik darah sebab suspek denggi. Tapi alhamdulillah... bukan denggi. Just demam biasa. Lepas amik ubat, dah boleh balik berehat.

Musim demam agaknya sekarang ni kan? Hmmm...


:: Like3, ek! ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

get well soon abg n kakak nye tu ye....nasib baik ade adinda tolong hantar kan ke hospital :)

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
tq (on behalf)..

kasih adinda katanye.. eceh!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google