SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, May 24, 2012

MASTERCHEF DI HATIKU...

Air tangan mak memang tak samalah dengan air tangan aku. Aku punya la masak siap on tablet nak tengok resepi bagai... follow setiap step dalam resepi tuh... dengan sukatannya sekali... tapi, tu pun kadang2 haub jugak! 

Sedeh!

Mak masak aci campak2 je pun, terus jadik super saiiyaaa! Eh, silap! Super sodap! ;P

Macam masa mak lepak kat rumah aku hari tu, mak masak soto ngan ayam sir sau. Perrgghhh..!!! Terangkat, bebeh! Terasa macam setiap jam nak makan! Adeh3...

~ Still dalam kuali pun aku dah start cedok2. Tak menahan kot... He3...

Jom tengok hidangan ke-2 pulak. Sediakan tisu, ek! Heh3...

~ Ayam sir sau... resepi tradisi family aku. 

Sampai sekarang, aku tak pernah try lagik masak ayam sir sau sendirik. Tak confident kot... Rasa rugi pulak kalau tak menjadik. Hu3...

~ Ayam sir sau memang sangat2lah terbaek kalau dimakan dengan ketupat mini. Tak toleh kiri kanan depan belakang dah! Confirm! ;P

Kejap2 aku makan... Kejap2 lagik kang, aku makan lagik! Pendek kata, asal pergi dapur je muka aku. Asal muka aku je pergi dapur. He3...

Terima kasih, mak sebab sudi masak untuk anak mak yang kuat makan lagik kiut nih! Cewwah..!!! Ha3...

Maklah MASTERCHEF di hatiku... ;)


:: Like3, ek! ::



8 comments:

Neeza.Areef said...

mmg lah..air tgn tu yg x dpt dicari

fairus said...

WAH.. MEMANG HEBAT MEMASAK NI..

ArELeEz said...

Neeza.Areef,
tau xpe..! ;) nk mewarisi pun ssh kot.. hu3..

ArELeEz said...

fairus,
owh.. masterchef kata ko! ;)

azzey said...

ank mak yg ni sape nak msk? *sedeyyyyyyyyyy*

ArELeEz said...

azzey,
mak masak dr kejauhan je.. heh!

| SUE | said...

kasik la resepi ayam sir sau tu.. ada rasa rendang ke?

ArELeEz said...

| SUE |,
ok2. nnti leez wat spesel entry pasal resepi ayam sir sau tuh. tgguuu... ;) xde rase rendang langsung! xtau nk xplain camne?! sodap je yg buleh dickp. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google