SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, May 31, 2012

BESTNYA ADA ORANG BELANJA MAKAN..!

Kalau abang aku kata nak belanja makan, harus angguk laju2! No hal, bebeh! Ha3...

Abang roger2 mak, kata nak belanja makan. Memandangkan petang tu kitorang dah makan sup tulang terbaekkk yang mak masak sampai jilat2 mangkuk... heh3... makanya, abang decide belanja makan kat KFC je. Owh... 'Aiman' memang tak kesah! Janji makan free, 'Aiman' ok jerrr..! ;P

Eh! Sejak bila pulak bertukar nama jadik 'Aiman' nih??! ;P

~ Kami keluar lepas Maghrib. Sampai2 je, terus carik port. 

~ & Kak Yong pulak terus je nak sawan camera! Haish!

~ Macam KFC tu tok dia yang punya..! Ha3...

~ Sebenornya, mewarisi kegedikan siapa ni, ek? Cer tolong explain sikit, peh---lisss... ;P

~ Baby Odah pun nak jugak... Hiks...

~ Eh! Acu diorang pun nak menyelit jugak... Siap buat muncung Kilafairy lagik! Ahaks3...

~ Dengan Rifqi yang tersangat la aktif! Letak atas meja, dia merangkak ke sana ke mari seolah2 dia takkan jatuh dari meja tuh. Hadoiiyaiii..!!!

~ Sudahnya, aku 'gantung' Rifqi ke dinding. Amekaw! Heh3...

~ Dah penat kena 'gantung', landing atas meja balik. Main botol susu tu diam2 tau!

~ Ntah apa ntah yang kelakor sangat pasal botol susu tuh, aku pun tak tau. 

~ Rifqi dah behave, Acu Rifqi pulak yang tak berapa nak behave. Snow cap Rifqi pun kira aci jugaklah buat props! Ha3...

~ Senyuman manja si tukang belanja... Kiut habis! *bodek-bodek-bodek* ;P

Ramai jugak yang menjamu selera kat KFC malam tuh. Kalau kami lambat sikit, mesti port terbaekkk untuk family dah takde. Port yang kami chop ni pun, sebelum tu ada orang. Elok2 kami masuk, diorang keluar. Hmmm... nasib yang baik barangkali... ;P

~ Makanan dah sampai. Jom kita ngap dulu..! La3...

~ Kak Yong & whipped potato kegemaran...

~ Sila jangan tiru 'aksi berbahaya' ini... Heh!

~ Manja---manjas-manjasss kot..! ;P

~ Mak sedang makan sambil berposing. Mak rockslah! He3...

~ Aummm3..!!! 

~ Ni kalau tengok time puasa ni, memang meleleh banyak kot air liur! Sekotak tisu pun tak cukup nak lap. Ha3...

Rifqi makan ayam secara tak hengat! Tak percaya, sila rujuk gambar2 di bawah nih.

~ Time makan je Rifqi dok diam2.

~ Menikmati betul! He3...

~ Geram3..!!! Lawaklah Rifqi. ;D

~ Imam Muda Rifqi tengah gigih makan ayam KFC. Heh3...

~ Mak mertua lalu pun tak sedar nih! Ha3...

~ Ye! Ayam saya sudah habis! Sekian... ;P

Lepas makan, kami singgah pasar & gerbang malam kejap. Mak nak carik tudung kaler ijo lumut. Jenuh tawaf tapi, tak jumpa jugak. Frust mak! Kesian...

Baby Odah dah mula meragam. Memula, nak belon arnab sebab nampak ada budak bawak belon arnab kat luar KFC. Dah belikan belon, dia meragam lagik sebab nak sling bag barbie kaler pink. Kak Aneem dah kurang sabor kot. Tapi, dalam pada tak berapa nak sabor tuh, laju2 jugak dia carik sling bag berkenaan, takmo Baby Odah 'azan' kat tengah2 orang ramai tuh. Nasib baik ada. Fuh! Lega.

Alhamdulillah... Lazat betul kalau hari2 pun ada orang yang sudi belanja makan. Ngeh3... 

Terima kasih daun keladi abang... ;)


:: Like3, ek! ::



5 comments:

azzey said...

x aci2..kami x dibelanja kfc skali..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

azzey said...

x aci2..kami x dibelanja kfc skali..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

fairus said...

BARU MINGGU LEPAS PERGI KFC.. TU PUN BERMATLAMAT UNTUKMDAPATKAN KOLEKSI UPIN DAN IPIN.. ;)

ArELeEz said...

azzey,
err.. sila rujuk ke 'kaunter' berkenaan, ye.. ha3..

ArELeEz said...

fairus,
wah, dasat! siap 'bermatlamat' lagik tuh! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google