SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, February 1, 2017

KuPAS

Mother ada event kat Dewan FELCRA Seberang Perak. Awal2 lagik dah chop aku & Oppa untuk tolong hantar. Senang Oppa nak adjust jadual katanya... He3...

Alhamdulillah... Oppa free.

~ Nama Event: Ceramah Maulidur Rasul 1438H & Pelancaran Kelab Usahawan Sahabat Amanah Ikhtiar Pasir Salak (KuPAS)

~ Sementara menanti ketibaan VVIP...

~ YB Dato' Sri Haji Tajuddin bin Abdul Rahman, Timbalan Menteri Pertanian & Industri Asas Tani serta Ahli Parlimen Pasir Salak.

Kami plan, lepas hantar Mother, agak2 Mother dah jumpa geng, kami jalan2lah sekejap. Tak kesah la ke mana. Pusing2 naik kereta sambil tengok sawah padi pun bollehhh...

Tapi, kita kan hanya merancang... Tak semestinya semua perancangan tu terlaksana. Hu3...

Ada kereta Perodua Bezza block parking. Takde 1 ceruk pun yang memungkinkan kami untuk bawak #CikPuteh keluar! Choiii... betul! Kecewa. Hampa. Pilu. Sayu. Syahdu. Sedeh. Terkilan. Terkesima. Bla3... Semuanya ada.

Redha je la... Tsk3...

Nasib baik ada port baik punya..! Bawah khemah berkipas, tepi dewan, ada kerusi & meja dengan angin yang kadang2 kencang, kadang2 sepoi2 bahasa. Cuaca seperti mendung nak hujan tapi, tak hujan2.

~ My good companion. ;)

Kitorang lepak, layan media social, berborak dari topik duniawi sampailah ke ukhrawi... pendek kata, A to Z lah! Lepas tu, makan.

Terima kasih kepada mokcik2 yang prepare lunch. Tanpa anda semua, kompom kami kebulur tahap gaban! Nasik putih + ayam goreng berempah + gulai daging + pajeri nanas + timun + sambal belacan + air sirap + tembikai. Sodap giler kekdahnya! ;D

1/2 hari kitorang terperangkap akibat parking kena  block. Fuh! Sungguhlah mencabar!

Lepas tu, tetiba pulak terindu kat pretzel Auntie Anne's.

~ Makanya, kami ke AEON Seri Manjung.

~ Kekenyangan...

Mokcik2 tu adalah geng surau Mother. Malu2 tapi, sporting. Diorang tumpang balik. Tapi, terjebak sampai ke Manjung. He3...

Kemudian, Oppa bawak ke Lumut Waterfront. Nak beli ikan bilis mata biru. Puas hati! Sedap, owh... ikan bilis mata biru..! Goreng bodoh2 pun sedap. 

Sampai rumah Mother pukul 8.00 malam. Balik rumah sendirik pukul 9.30 malam. Good night, sleep tight la jawabnya...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::




6 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboiiii..jalan sakan ye ..siap bawa geng lagi :) :)

Anita Osman said...

meriahnya...best gak..kat tempat kak ita ustaz samsul debat..best sangat...

CikLily Putih said...

kemain buat peace bagai mokcik tu ek

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
alaa.. sakan2 bese je.. he3..

tompang geng surau mother.

ArELeEz said...

Anita Osman,
meriah jugaklah! dewan full house!

ArELeEz said...

CikLily Putih,
.. kerana mokcik2 tersebut tlh t'pengaruh.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google