SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, February 24, 2017

CINDERELLA RABUN & TUAN PUTERA SADO #TANGPERUT

#Throwback

Oppa ajak tapau breakfast. Aci redah je. Takde survey2 mahupun google2.

Jumpa gerai nasik berlauk. Aku syak owner dia orang Pantai Timur. Kami tapau nasik lemak, nasik berlauk & mee + kuetiau goreng. Makan ramai2 kat homestay. Bbrrppp..!!! Kenyang, noks..! Alhamdulillah...

Aktiviti selepas breakfast adalah bebas. Oppa kata, kasik dia tido sekejap. Kemudian, kita ke The Shore Sky Tower Melaka.

Tak pernah jejak kaki kat situ pun. Tak sesat sebab Waze banyak membantu.

The Shore Sky Tower Melaka (The Shore Sky Tower Sdn. Bhd.),
Tower 1, 42 & 43F,
The Shore Shopping Gallery, Jalan Persisiran Bunga Raya,
75100 Melaka Tengah, Melaka.

No. Telefon: 06-2883833

Kau parking, naik lif untuk ke level 42. Naik tangga yang maha gayat untuk ke level 43F. Lift pun ada. Lift transparent. Oppa goyah naik lift tu. Dia pilih tangga. Aku ok jerrr... Bukan berlagak / riak / takbur / etc2. Tapi maksudnya, aku masih boleh handle tahap kegayatan tersebut. Tapi, dah Oppa naik tangga, kita redha je lah naik tangga jugak. Tempat seorang isteri kan di sisi suaminya... Eceh! ;P

Jangan bimbang kalau tersesat2 sikit masa dalam proses mencarik kaunter tiket. Sebab ada petunjuk arah kat area lift. Plus, staff2 pun mesra alam. Boleh tanya diorang. Toksah malu2.

~ Kaunter tiket.
Harga tiket seperti berikut:-

Dewasa: RM 25.00
Kanak2: RM 18.00

~ Tiket dah beli. Hokay, boleh start menapak, explore la ikut citarasa memasing. Yang penting, hati2, jaga keselamatan diri sendirik.

~ Jangan over excited!

~ #WatLekWatPeace je.

~ Walaupun neves dada debor2 tapi, maintain konpiden. Supaya mudah Encik Photographer menjalankan tugas. Ha3...

~ Sky fish kekdahnya... Mengundang sangat ikan2 ni dok berenang2 atas puncak bangunan tu tau!

~ Boleh nampak seluruh bandar Melaka.

~ View adalah superb!


~ Oppa cuak! Ha3...

~ Oppa gigih nak skodeng anak bulan. Ha3...

~ Cobaan bertenang & husnuzon... ;P

~ Gigil tapi, masih husnuzon... He3...

~ Sini pun cantik.

~ Masa selfie tak gayat. Tapi, bila tengok balik gambar ni, seram2 sejuk jugak perasaan dia. Ngeee...

~ Memem & family pun join jugak. Datang asing2. Kami sampai dulu, baru diorang.



~ Kalau nak selfie berguling2 buat filem Kuch2 Hota Hai syok sendirik pun cun jugak kat sini. He3...

~ Sibuk nak teropong anak bulan jugak. Isk3...

~ Port paling mencabar keberanian. Mampu handle, boleh try. Kalau tak, rentikan la... 


~ Terjenguk2... Terintai2...


~ Cinderella rabun & tuan putera yang sado #TangPerut... Kengkonon sangat..! Ahaks...


~ Sejuk sikit kat sini.

~ Kaki silang kepit2 tu acah2 Amber Chia muslimah sangat..! Ha3... #StatementMengundang


~ Angle ni pun cun jugak.



~ "Merenung ke luar jendela... Bayu pagi meniup lembut... La3..." Ecewah!


~ Acah2 Cinderella's chariot.

~ Nasib baik lock. Kalau tak, lama dah ah kak 'tunjuk langit'. Ha3...

Aku suka The Shore Sky Tower Melaka ni. Sesuai untuk photoshoot. 

Tapi, dah banyak renovate rasanya. Sebelum ni, lagik gigih kelenjar adrenalin bekerja sebab banyak glass floor. Menggigil je lutut tengok bloggers tayang selfie2 diorang. Ngeeeeee......

Sekarang glass floor yang banyak2 tu nan hado..! Ada seciput seketol je. Hu3...

Next time, nak try pergi belah malam pulak. Sebab lagik cun katanya... Lebih romantik. Awwsss..! Ahaks...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



6 comments:

Nour Adieb said...

view yg sangat cntk, berbaloi RM20 😍 sy suka nasi lemak+bilis+telur rebus+kacang+timun 😘 resepi asli

raihanah said...

salam kenal sis. wah sakan berjalan ya

ArELeEz said...

Nour Adieb,
yupp, worth it la..! klu mlm, lagik b'baloi.

same goes to me. yg original lg best. sambal lebih. he3..

ArELeEz said...

raihanah,
hye, slm kenal to u too..!

alaa.. sekali-sekala.. bkn selalu. he3..

Nour Adieb said...

kan, resepi lama tetap di hati. kalau buh kat daun pisang, perghhh

ArELeEz said...

Nour Adieb,
yupp, yg ade daun pisang paling win! tp, skang payah nk carik yg cenggitu. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google