SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, December 30, 2016

... BERPISAH TIADA...

#Throwback

Plan asal, nak balik pagi. Tapi, lepas jogging & riadah yang kengkonon keluarkan peluh bergelen2 sangat tu... ahaks... Oppa tido. Sampai nak ke tengah hari. Yappedaaa..! ;P

Memang taklah balik pagi2! He3...

Kakak terus ajak pergi wedding adik kawan dia. Hokay... on! ;D

~ Wisma Anjung Sejarah, KL. Sempat Dab sebelum masuk lift. Mother terjebak. Ha3...

~ Lift dah tersedia. Tapi, apa ada hal?! Biarkan... Ha3...

~ Merdeka3!!!

~ Dalam lift pun... menjadikkkkkk......!!!

~ Dewan lengang lagik. Kami antara yang terawal mengterjah.

~ Whatever it is... kita makan duluuuuuu......!!! Ngeh3...

~ Nasik kenduri.

~ Tak janji tapi, tersedondon pulak.

~ Mohon disuap. Kalau pengantin tengok, berbulu je mata diorang! Ha3...

~ Mengterjah dessert pulak.

Main course disediakan kat dewan utama. Kalau nak sambung makan dessert sambil chill2, kena ke dewan lain yang lebih kecik sikit. Bagus konsep ni. Elak crowded. Tetamu pun boleh relax & amik napas sekejap.

~ Aku bukan peminat dessert sangat. Kalau selfie, memang aku minat giler! Ha3...

10 minit lepak kat dewan dessert. Kemudian, mintak diri. Sambung selfie kat perkarangan Wisma Anjung Sejarah. ;P

~ Khas buat peminat2 sejarah. ;)

~ 'Azura & Zack'... dating kat Anjung Sejarah... ini semua poyo..! Ha3...

~ Terima kasih, Encik Photographer Bidan Terjun. Tanpa anda, maka nan hadolah gambar complete ni. Almaklumlah... kita tak mampu nak sopping monopod... ;P

~ Aku tengah buat lawak kot... Ntah! Lupa tentatif kejadian.



~ Tinggalkan jejak. ;P
Kami separate kat sini. Kakak & Abang Mie balik Kajang. Aku, Oppa & Mother menuju ke Teluk Intan.

~ Singgah R N R Elmina. Solat & refresh.

Dapat cuci muka, perrgghhh... lega! Nyaman je rasa. Maklum la... muka spesis oily. Memang tahap wajib cuci muka kat mana2 pit stop, nak elak rimas. Macam2 produk dah ah kak pakai. Maybe, belum jumpa yang sesuai. Husnuzon2... ;P

Tapi sekarang, ah kak try produk organik. Tanpa bahan kimia, 100 % organik. Cium bau la... Bau rempah-ratus... bau semulajadi... takde bau wangi melampau2. Hopefully, berkesan. Semoga ah kak istiqomah. Eceh! Heh3...

Teringin nak ke GM Klang. Tak pernah sampai, hokay..! Asik2 dengor iklan kat radio je. 

"Pemborong Sehentian Paling Komprehensif Di Asia Tenggara"

Haaa... gah, dowh... dia punya tagline! Sampai ah kak terpengaruh.

~ GM Klang dulu, kemudian AEON Mall Bukit Raja, Klang.

Tapi last2, kami round floor by floor, pusing2, sopping Tobot X sebanyak 2 ekor, khas untuk Rifqi. Ha3...

Aku & Mother tak boleh adapt suasana hiruk-pikuk dia. Ramai betul manusia! Crowded! Memasing jenis beli borong. Dah nama pun 'Pemborong Sehentian...' kan... Memang heaven lah untuk si pemborong2.

Oppa bawak ke AEON Mall Bukit Raja, Klang... kasik chill sikit. Merangkap jalan2 carik makan. ;D

~ Sizzling Mee with Meatballs... untuk Oppa. Meatballs dia tu medium rare sangat. Macam nak ke raw je. Rasa lembu sejati, tak boleh blah! Choiii..!

~ Sizzling Mee... untuk ah kak.

~ Perut Mother mintak nasik jugak. He3...

Mother tak kose nak layan sizzling2 nih! So, Mother sorang je makan nasik campur. 

Beli Pretzel Auntie Anne's, buat kudap2 dalam kereta. Kami dengan makanan berpisah tiada... Ha3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

dah lama czri sizzling yg sedap..ssh beno nk jumpe ..huhu

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
kat aeon klebang sodap gak. cer try..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google