SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, January 30, 2016

SENGKUANG CALIT

Mencarik2 juadah minum petang kat Taman Ros. Tak tau nak makan apa. Oppa macam biasalah... pisang goreng jadik pilihan hati. Senang betul tekak dia. Tak remeh macam tekak aku. Hu3...

Nasib baiklah kat sebelah stall jual pisang goreng tu ada stall sengkuang calit. Macam best je kan... Plus, dah lama kot... tak pekena sengkuang calit. Lama sangat! Sampai tak ingat bilakah kali terakhir makan sengkuang calit?!

~ Rupa paras dia. Menggiurkan tak? He3...

1st bite, rasa ok. 2nd bite, pun macam ok. Masuk yang ke-3, terus rasa nak bersin. Tapi, gigih jugak makan sampai habis. Last2, tekak rasa perit. Adeh3...

Maybe sos dia tu ter-overdose 'something' kot... Tapi, aku tak sure pulak apakah 'something' tu. Oppa kata, ter-overdose belacan. Errr... sos sengkuang calit pakai belacan, ek? Mahaplah sebab bertanya. Ah kak tak arif bab nih. 


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

CikLily Putih said...

sangat sedap sengkuang calit, makan 2 keping pun belum tentu cukup kan

ArELeEz said...

CikLily Putih,
klu buat sendirik lagik sodap. citarase sendirik, buleh tabur kacang bnyk2. he3..

iryanty ismail said...

zaman sekolah selalu makan benda ni
.sekarang nak.makan kena buat sendiri

ArELeEz said...

iryanty ismail,
dulu2 mokcik kantin ade jual kan?! tp, xingt dh berapa harga dia.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google