SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, January 30, 2016

#CIKPUTEH 'INJURED'

Antara kenangan pahit tahun 2015...

Masa tu weekend. Aku bersiap & Oppa pun bersiap2. Berebut cermin... nak tengok siapa lagik jelita / kacak / bergaya. Berebut sikat... style nya haruslah K-Pop. Kau ada..??! Ha3...

Hokay, fine! Tang berebut2 tu sweet. Belum 'pahit' lagik. Tungguuuuuu.......

Oppa keluar bekerja, mencarik nafaqoh. Bawak WirAsLeez. Aku nak amik Mak, bawak ke pasar. Bawak #CikPuteh. Kami 'drift' membawak ke Kampung Bahagia. Lepas tu, separate. Jalan jemm! Sebab ada kerja-kerja maintainance jambatan. Bosan! So, aku karoks dalam kereta, menyumbangkan suara yang dah sedia maklum sumbang mambang. Ha3...

Macam2 lagu yang aku karoks kan. Dari dangdut membawak ke rock... membawak ke balada... membawak pulak ke bla3... Semua pun... layannnnnn......

Hamboih..! Ceria nau2 nampak gayanya tu kan... Takpe2. Sweet lagik ni. Pahit tak sampai jugak lagik. Tungguuuuuu......... 

Aku masuk laman rumah Mak, aku u-turn dengan konpiden yakinnya. Tanpa rasa was2 kata ko! Tup2... skirting depan, belah kanan dah 'cium' batang pokok nangka yang dah di chain saw! Sumpah, neves! 

~ Ini memang betul2 pahit!!! Robek hatiku... Tsk3...

Call Oppa, buat aduan sambil nangis2. Mintak simpati. Oppa pun datang meninjau keadaan. Oppa kata, nanti dia try setelkan. Don't worry, katanya... Lepas tu, ada la... kena tarbiah manja2 sikit. Ah kak redha mendengarnya sebab ah kak tau ah kak bersalah dalam konteks ini. Sob3...

Esok harinya, aku ke Konvensyen Kumpulan Inovatif & Kreatif (KIK) kat HQ (KL). Hilang 1/2 semangat. Sampai dalam perjalanan tu pun Oppa call, kata don't worry... toksah pikir pasal #CikPuteh sebab dia akan setelkan sebaik mungkin. Oppa janji, once dah setel, Oppa akan update kat aku.

Jiwa kacau, noks..! Hu3...

~ Tengah lepak2 kat bilik hotel, Oppa send gambar ni. Tanjat gigirl..! He3...

#CikPuteh in progress lah! Yahooo......!!!

~ Finally... alhamdulillah...

Rasa nak melompat2 di atas katil hotel kekdahnya..! Oppa... daebak! Kamsahamnida, Oppa... He3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

eja said...

cik hitam aku sokmo kn calar..tp nasib color calar sm ngn color tubuh dia..xla nmpk sgt...

ArELeEz said...

eja,
hang kaya, ok la klu calar bnyk. duit kepok2. anytime buleh let go. ha3..

aku sederhana. duit xkepok sgt. calar secoet pun aku sedeh nau2! tsk3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google