SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, December 23, 2015

6 PIT STOP

#Throwback

Puas dah berendam. Jari-jemari pun dah kecut. Moh la pulang...

Sempatlah berselfie & berwefie kat beberapa pit stop sebelum sampai ke kereta.

~ Pit stop #1: Fish pond. Banyak betul ikan! Berenang2 dengan riang...

~ 'Rombongan Cik Kiah' ke kolam ikan. Ha3...

~ Illegal fish feeding! Sila jangan tiru aksi belah kiri tuh. Kalau nak tiru yang belah kanan, memang boleh. Silakan... ;P

~ Pit stop #2: Taman 'kambing batu'.

~ Kambing yang sungguh jinak. He3...

~ Ok, amik2... Memasing dapat sorang sekor. Jangan khuatir. Ha3...

~ Kambing yang sungguh jinak... part 2.

~ Kiri: Aku & Mak sibuk buat research pasal kambing. Kanan: Rania yang sado... Hiks...

~ Kambing peliharaan Rifqi. Kecik, cinonet... macam beliau jugak.

~ Aku tak tau nak tulis caption apa?! Speechless! Hu3...

~ Pit stop #3: Lorong rambu-ramba

~ Sesuai untuk selfie waktu siang.

~ Kalau selfie di waktu malam, fuh... neves kot..! Hu3...

~ Pit stop #4: Aquarium

~ Pit stop #5: Black horse

~ Kuda yang sexy... Awwsss..! Ha3...

~ Black horse knight

~ Black horse knight... part 2

~ Pit stop #6: Rusa Refarm

Refarm jugak ada menyediakan kemudahan penginapan. Macam2 jenis bilik ada. Bilik gua, konkrit, besar... bla3... Sediakan duit je, lepas tu, sukahatilah nak duduk bilik jenis yang mana.

Waktu operasi:-

1. Leisure Farm: Dibuka pada setiap hari Isnin hingga Ahad kecuali Selasa (9 pagi hingga 6 petang).
2. Restaurant: Dibuka pada setiap hari Isnin hingga Ahad kecuali Selasa (11 pagi hingga 3 petang & 6 petang hingga 10 malam)

Maklumat lanjut, boleh check it out kat sini.

Refarm,
Lot 6059, Jalan Temoh Kampar,
35350 Temoh, Perak.

No. Telefon: 012-5026115

Kami tak menginap. Cukuplah sekadar mandi-manda... ;)

Untuk Refarm, aku kasik 3/5 mintang. 


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

Etuza Etuza said...

asalam ..wah menarik gambar tu ya..ada kambing biri2 putih..syok pula naik kan ..berjalan ke dek kambing tu..atau keras..heheheh..etuza follow ya

iryanty ahamad said...

nasib baik bukan kambing betul....huhu

ArELeEz said...

Etuza Etuza,
waalaikumslm..

kambing jadian je tu. jinak habis! he3..

tq sbb sudi follow.. ;)

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
klu kambing betul, kompom xdtg dekat! hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google