SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, July 5, 2015

DVIEW 1 HOTEL YANG BERBALOI2

#Throwback

Kami tak pernah menginap kat DView 1 Hotel. Inilah kali pertama. Amik keputusan untuk reserve selepas menggoogle. Baca feedback orang2 yang pernah menginap kat situ pun nampaknya macam diorang berpuas hati. Lokasi pun strategik.

~ Bilik Standard Queen

~ Meja solek. Errr... mahapkan je lah 'model tak berbayar' ni, ye! ;P

~ Bilik air & toilet

Harga bilik adalah RM 80/night. Bilik dalam keadaan yang super comfy, bertingkap, ada tv with Astro, air conditioned, rak kasut, tempat gantung baju & bilik air + toilet yang bersih walaupun harga bajet. Service pun bagus dengan staff yang agak mesra alam. Thumbs up!

4.5/5 mintang! Highly recommended. ;)

DView 1 Hotel & Guest Houses
19 & 21, Jalan Senangin 7
Taman Kuala Perlis
02000 Perlis

No. Telefon: 04-9852022
GPS Koordinat: 6.391078 100.134202 / N 6 23.465 E 100 08.052

Cumanya, penggunaan iron kena charge. 5 hengget per penggunaan. So, kalau nak jimat, better bawak iron sendirik / bawak je outfit yang jenis tak perlu di iron.

~ Nak parking pun senang.

DView 1 Hotel ni terletak dalam kawasan taman perumahan. Tenang sikitlah dari suasana havoc Kuala Perlis. Semacam rumah banglo yang direnovate jadik hotel. Sesuai untuk sesiapa yang nak transit di Kuala Perlis sebelum naik feri ke Langkawi.

~ Landmark / signboard

DView 1 Hotel... daebak! ;)


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

iryanty ahamad said...

luas betul biliknya....yang penting bilik air bersih kan..tu yang utama :-))

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
yupp! luas la jugak utk kategori bajet. bilik air pun mmg bersih. rase b'baloi2 lah!

mawar_berduri said...

nampak menarik je siap ada balkoni? waaa...baguih

ArELeEz said...

mawar_berduri,
yg ade balkoni tu harga dia lain sikit. up sikit la.. tp, masih kategori bajet. mmg baguih!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google