SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, May 22, 2015

2 HARI 1 MALAM

#Throwback

Pencarian tempat bermalam berakhir di Kuala Lumpur International Hotel (KLIH).

Aku pernah stay sekali masa out station di zaman bujang. Oppa a.k.a My 'Jebat' tanyalah direction, kot2 masih ingat lagik kan... Hmmm... #JiHyo akan cuba, ye Oppa..?! Cenggini...

"... KLIH ni macam kat tengah2 jugak la... Boleh nampak bangunan A, B & bla3... & bangunan lama yang weird sikit dari tingkap bilik. Bilik Leez dengan Kak Nor (opismate lama) dulu kat tingkat 10. Bla3... "

Apa ko rasa... membantu sangat tak direction yang aku bagi tu..??? Ha3... Siap mention 'tingkat 10' lagik tuh! Tak boleh blah, noks..! Hadoi la...

Lebih baiklah Oppa guna khidmat Encik Waze je. Kompom tak menyakitkan hati! Ha3...

Check-in pukul 11 malam. ;)

~ Bilik A1408

~ Bilik Superior Double yang sederhana luas. Kalau bawak anak2, boleh la diorang main lari2 sebab ada space.

~ Bilik air. Ada tab, sinki, toilet, mirror2 on the wall yang besar godang, air sejuk, heater & super basic toiletteris.

~ Closet pun agak besor godang + 4  hanger, tahap kalau aku nak menyorok kat dalam tu pun boleh. Box berkunci untuk simpan barang2 berharga pun disediakan. Sesuailah kalau nak tinggalkan lappy / yang sewaktu dengannya. 

Accomodations lain adalah seperti berikut:-

Air cond
TV
Coffee / tea maker
Telephone
Electronic bedside control panel

~ Breakfast di coffee house, tingkat 4.

~ Ini maksudnya... breakfast untuk 2 orang 'Kungfu Panda'. Ho3...

Rate bilik Superior Double: RM 189.60 include breakfast for 2

Ada government rate untuk government servant. Tunjuklah korang punya authority card / payslip terkini sebagai bukti. So, kami just bayar RM 159.60 include breakfast for 2.

~ Lobby

Rating: 4/5 mintang

Sesuailah untuk lepak, jadik orang KL sekejap. Address seperti berikut:-

Kuala Lumpur International Hotel
Lorong Haji Hussein, Off Jalan Raja Muda Abd Aziz
50300 KL

No. Telefon: 03-26978833

Pukul 12 tengahari kami check out. Menuju ke Sogo. Kemudian, menuju ke IKEA pulak, semata2 kerana meatball. Oppa yang mengidam tau! Bukan #JiHyo. ;P

~ Perut kenyang, tak larat bergerak. Ha3... 

~ Masih di situ... Hadoi la... Oppa ni kan...

~ #JiHyo pun sama, actually. Ha3... 


~ Perut kenyang, mata mulalah mengantuk tahap gaban! Rasa nak tumpang landing je kat atas katil empuk tu! Isk3...

~ Termenung. Dok pikir cara nak bawak badan & perut turun ke tingkat bawah. Hiks...

~ Kiri: Dari IKEA. Kanan: Kemeja untuk Abah dari Sogo.

Bolehlah tu... Jall si laundry bag with stand tu memang plan nak beli. Sebab kami rasa ia bagus. Dah pernah pakai. Tahan lama, owh... Bertahun kami pakai, barulah stand dia patah. So, kali ni, mohlah kita beli extra, buat spare. ;)

2 hari 1 malam punya short getaway. Enjoyce..!


p/s: Semenjak 2 menjak ni, "My 'Jebat'" asik nak jadik "Oppa". Aku pulak, gigih nak jadik #JiHyo. Harap maklum. Ha3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

iryanty ahamad said...

nie mesti penangan running man kan...kan
..kan :-P

Ayu azmir said...

singgah sini

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
bijak2..! he3..

ArELeEz said...

Ayu azmir,
tq2.. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google