SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, September 21, 2014

BERMALAM DI WAD

Hari ke-2 di wad...

Drip air dulu, kemudian drip 1 pain darah. Kesian tengok tangan kiri Mak kena cucuk dengan jarum yang besar. Meruntun jiwa sangat..! Tapi depan Mak, kena tunjukkan yang kita ni ok2 je. Kontrol segala yang meruntun / sedeh2, simpan jauh2 sikit kat dalam hati tu. 

~ Tarikh menunjukkan yang ini adalah #throwback

Aku kerja macam biasa. Sebab keadaan Mak ok & tak membimbangkan. Sampai je opis, terus roger2 Mak, tanya khabar bagai... Bila dah tau keadaan Mak, tenang sikit hati ni nak buat kerja.

~ Aku lawat Mak masa lunch hour. Sengaja pilih baju batik kaler ijo semata2 nak kasik moral support kat Mak yang pakai baju wad kaler ijo jugak. ;)

Mak dah sedikit berselera untuk makan. Aku tapau 2 bungkus nasik & karipap sardin. Kami makan sama2 kat dalam wad tu. Alhamdulillah... 

Kemudian, aku masuk opis balik macam biasa. Hati makin senang dengan keadaan Mak yang semakin hari semakin baik. Terima kasih Allah...

Pukul 6 petang, My 'Jebat' & aku melawat Mak lagik. Siap bawak kerusi malas, blanket, bantal bagai... sebab malam tu, aku akan temankan Mak, tido kat wad. ;)

Abah, My MIL & Jijah pun datang ziarah Mak petang tu. Terima kasih... ;)

~ Aku ajak Mak selfie sebelum tido. He3...

~ SpongeBob pun aku angkut jugak. Heh3...

Aku buat wad tu macam rumah sendirik. Maksudnya, kerusi malas yang boleh diadjust2 jadik seperti single bed tu aku letak betul2 kat tepi katil Mak. Letak lapik & bantal. Kemudian, pergi toilet, cuci muka bagai... pakai skincare, Vaseline, sarung stoking, usik2 Mak kejap, peluk SpongeBob & baru tido. Mak pun pening kepala tengok anak bongsu dia yang kengkonon perfectionist nih. Ha3...

Actually, My 'Jebat; awal2 lagi dah pening kepala tengok 'bagasi & props' bini dia yang nak dibawak ke wad. Tapi, beliau redhakan jerrr... Ha3...

Esok paginya, My 'Jebat' datang amik sebab aku nak masuk opis macam biasa. My 'Jebat' tapaukan roti canai, request daripada Mak. A good sign. Maknanya, selera makan Mak semakin baik. Alhamdulillah...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



8 comments:

zarulfarhana said...

Hehheeh dh buat mcm Rumah sndri dh

mie said...

kenapa x pinjam baju wad tu...
moga ibu nya cepat sembuh....
hehehe

Kesuma Angsana said...

Salam Singgah jgk bila ada kelapangan sikit hari ni & tq terus menyokong KA yer. moga dipermudahkan semua nyer yer

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

amboiii...siap bwak props..comel angat ni...semoga mak leez cepat sihat.

ArELeEz said...

zarulfarhana,
tau xpe..! adeh3..

ArELeEz said...

mie,
xmolah pinjam baju wad. neves!

tq 4 ur concern & doa..

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
bwk 'props' macam nak p vacay kekdahnye.. ha3.. hadoih!

tq 4 doa..

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
tq sbb sudi singgah. & same2 jugak.. +, blogger kene saling sokong-menyokong. ;)

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google