SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 1, 2012

MISI YANG MUNGKIN PUNAH

2 mangkuk maggi asam laksa untuk dinner malam ni. Jadiklah kan... Rezeki jugak tuh. Alhamdulillah...

My 'sayang' la request nak makan maggi. Sebagai isteri mithali lagik kiut habis, ah kak pun menunaikan la request my 'sayang' tuh. Ecewah! ;P

Memula, ingat nak masak sebungkus a.k.a semangkuk je. Nak diet la kengkononnya kan... Kang kalau terlapor, tumpang cedok my 'sayang' punya je lah. Tapi, masa masak tengok maggi tu mendidih ditambah pulak dengan telur sebutir... perrgghhh... menggoda betul! Terus laju2 masak lagik sebungkus. Diet samadengan haub! 

Owh... sadis! Hu3...

Susahnya nak disiplin dalam berdiet. Asik nak makan je kerjanya. Kalau siang, dekat opis, pukul 12 tengahari tu pun aku dah menggelupur nak carik nasik. Fail2 yang aku hadap tuh nampak seperti makanan je semua. Kritikal betul! Adeh3...

Kalau macam ni la kekdahnya, punah misi ah kak nak jadik macam Tiz Zaqyah tau! Awwsss!!! ;P


:: Like3, ek! ::



6 comments:

Everything's Everythings said...

Xpe kalau sekali-sekala kan? bukannya selalu xD

Azuan said...

sedap tu maggie...lgi2 org bujang...hihii

ArELeEz said...

Everything's Everythings,
nk ckp sekali-sekala pun confuse sbb macam b'kala2 je..! hu3..

ArELeEz said...

Azuan,
bubuh bawang sikit, sayur, telur sebutir. perrgghhh! sila la cuba..! he3..

eja said...

leez nk diet..cik kak..megi jek..xpe mkn byk skit..yang byk lemak jek kurangkan

ArELeEz said...

eja,
tp, maggi kn ade msg. menyumbang kpd obesiti gak tuh. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google