SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, October 24, 2016

POKOK KELAPA + LAUT + OMBAK + MAKANAN

Takde plan2. Spontan. Terpikir on the spot cenggitu je (sambil petik jari). Bayangkan tau! Ha3...

Idea tercetus masa kat rumah Mother. Mother takde. Bersosial dengan geng surau beliau. Aku usulkan kat Oppa. Selepas timbang-tara, Oppa setuju. Dengan syarat, bagi dia tido dulu. 

Hokay, takpe... Ah kak memahami. Silalah tido nyenyak2 dulu, ye... sayangku... Oppa... saranghae..! ;)

Ah kak tak nak buang masa sebab masa itu emas. Giler ke apa ke... nak buang emas kan... ;P So, aku ke dapur, masak nasik, buat sambal tumis ikan bilis, goreng kacang panjang & nugget. A_bern jadik 'P.A'. Dia tolong bancuh air, bubuh siap2 dalam bekas. 

~ Gulung tikar & bubuh semua makanan + minuman dalam bakul.Sumbat dalam #CikPuteh.

Siap! Jom picnicccccc......!!! Yariibaaa2..!!! Ha3...

Destinasi: Teluk Batik... pun bollehhh... Yang penting, enjoyce..!

Tak mandi-manda. Lepak2 bawah pokok kelapa sambil tengok laut, ombak, bebudak main pasir, orang naik banana boat, tido kejap, makan, bla3... 

~ Mother nak makan, kena paksa selfie dulu. Heh3...

~ Saujana...

~ Couple paling hot! Ha3...

~ Behave sebab ada Mother mertua. Ha3...


~ Perbincangan hal rumah tangga. Ha3...

~ Result perbincangan: Hokay... rumah tangga bahagia. Alhamdulillah... Ecewah..! Ha3...

~ Restoran Dayang. Cantik restoran ni. Konsep terapung.

Tapi, tak berkesempatan nak rasa makanan dia. Sebab tak bukak lagik. Takpelah. Next time, maybe...

~ Gazebo & jambatan buluh.

Lewat petang, kami ke AEON Seri Manjung pulak. Oppa mengidam Auntie Anne's pretzel. Dapat yang coklat je... faveret Oppa. Yang cheese, faveret aku, nan hado..! Choiii..!

Lepak2 sekejap, kemudian balik.

Sehingga ketemu lagik di picnic yang akan datang... Cewah..! ;P


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

Anita Osman said...

bestnya..jejalan dengan family..lama tak gi pantai..wahal suami org pd aje..ha..ha

ArELeEz said...

Anita Osman,
alhamdulillah.. mmg best!

xpe.. nnti free2, u pun buleh chill out lepak kat pantai jugak.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google