SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, October 6, 2016

HUSNUZON2...

#Throwback

Jangan marah tau! & #JanganKecamSaya ;P

Kerana baru nak buat entry Raya Aidilfitri. Sibuk sikit dewasa ini. Ye, klise! Tapi, ini hakikat. Sila percaya... Ahaks...

Agenda budak2 di malam raya adalah main munge api. Supplier: Oppa. Shhh..! Biar pecah di perut, jangan pecah di mulut, ek! Heh3...

~ 'Havoc2 hav... Havoc2 hav... Havoc2 hav... La3...' ;D

Gumbira bukan kepalang budak2 tu. Eh, diorang gumbira sikit je, actually..! Mak budak, bapak budak, nenek budak & mak + pak sedara budak yang over excited! Kalau boleh, nak join tumpang sekaki. Tapi, kena jaga tatasusila sebagai orang dewasa. Control, hokay..! Control. Walaupun... akhirnya, tercilok jugak 2 - 3 batang, kemudian gigih main munge api kat ceruk. Ha3...

Kutip kelongsong munge api yang bersepah tu & kumpulkan kat 1 tempat. Amik sebatang munge api, cucuh & kasik bakar kelongsong munge api tadi tu. Mini unggun api la kengkononnya... Mende biasa je kot..! Tapi, terus jadik legend di mata anak2 sedara! Ha3...

~ Juadah akhir Romadhon... Terkenang2 daging masak kicap by Mother tu. Owh... nom3..!

Tahun ni, berbeza sikit dengan tahun2 sebelumnya. Ada projek raya baaaikkk... punya baq hang! Projek panjut raya. Eh, kejap! Nak buat hashtag... #ProjekPanjutRaya Ha3...

Idea asal: Abang & Kak Aneem

Yang lain2 adalah supporting roles. Permulaannya tak berapa nak lancar. Sebab teramatlah hazab nak jumpa kedai yang jual minyak tanah a.k.a minyak gas. 

Takpe2... Husnuzon2... Kita assume as cabaran yang wajar di atasi. Serahkan sebulat2 kepercayaan kat kaum Adam. Hwaiting!!! Kaum Hawa, sila berdoa je. Kita kan kaum yang lemah, hanya mampu berserah. Ahaks...

Kesimpulannya, kes ketiadaan minyak tanah a.k.a minyak gas berjaya disetelkan. Bagaimana..?! Mengapa..?! Apakah..?! Adakah..?! Ah kak tak boleh nak jawab sebab memang tak tau, lepas tu malas pulak nak amik tau. Macam magic je panjut tu boleh menyala. Sejurus selepas menyala, memang kaum Hawa takde banyak soklan. Muka senyum... Muka senyum... Muka senyum... je la. Tapi, cer try takmo menyala... kompom 1001 soklan meniti di bibir. Ha3...

~ #ProjekPanjutRaya ;)

~ Salah seorang model #ProjekPanjutRaya Hiks...

~ Kreatif ;P

~ Rifqi gigih nak main munge api tapi, asal nak cucuh, mintak temankan. Choiii..!

~ Sangat happy.

~ Boyfriend terpaling handsome. #Chiaaa3 Ahaks...

Sedang khusyuk beronok2, jiran sebelah rumah Mother tayang munge api yang hebat, yang meletop2 keluar percikan yang bermunge2 macam munge api countdowm merdeka tu haaa..! 

~ Daebak!

Hamboih..! Saja je nak kasik panas kan... Mentang2 la kite takde munge api spesis tu. Kecik hati kita, you ols..! Choiii..!

Tu kalau pikir sekali la... Cer pikir 2 kali ke... 3 kali ke... Errr... maksudnya, pikir lebih dari sekali la... macam bagus jugak jiran tu tayang munge api hebat dia tu. Boleh we ols tumpang tengok sambil bersorak riang. Siap melompat2, noks..! Over! Ha3...

~ Holloh3..! Comel nau2 Mother pose cenggitu. He3...

Semoga #ProjekPanjutRaya diteruskan untuk tahun2 mendatang... ;)


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

ZULHILMI TEMPOYAK said...

baru terasa raya jugak ni. hehehee

ArELeEz said...

ZULHILMI TEMPOYAK,
ha3.. #krikkk3

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google