SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Saturday, May 14, 2016

WEDDING ANAK "DATO' K"

Encik Din a.k.a Dato' K jemput ke kenduri kahwin anak dia. Eh, lupa nak bagitau! Ke... dah bagitau tapi, lupa dah bagitau ke tak, sebenarnya?! Ha3... Berpusing2 ayat.

Takpelah. Tak kesahlah. Bagitau sekali lagik pun bollehhh... Bukannya luak apa2 pun... 

Cenggini... Encik Din ni sebenarnya 1 of the staff kat opis aku jugak. Jawatan: Pegawai Ehwal Koperasi, formerly known as Pengembang Koperasi. Nama penuh dia Kamaruddin bin Majid. Bidang kerja dia banyak involve V.V.I.P & politicians. Sebab tu kami panggil dia "Dato' K". Heh3...

Rumah dia tak jauh sangat dari rumah aku. Kebetulan, kami free. So, kami pergi makan kendurilah. 

Aku roger2 Mak. Mak pun free. So, kita bawak Mak sekalilah. ;)

~ Jalan kaki ke tempat parking kereta. Sejenis exercise selepas kekenyangan. ;P

Menu lain semua menu yang kita biasa jumpa kat kenduri. Tapi, ada 1 special dish, ikan tilapia. Oppa & Mak kata, ok la... Menarik. Aku tak boleh komen sebab aku tak makan ikan tilapia. Hu3...

Hmmm... rindu pulak nak makan nasik kenduri. Kenduri kahwin ni macam bermusim. Kalau tengah on, tak menang tangan nak attend. Tapi, kalau time takde, memang payah nak jumpa kad jemputan. Hu3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



4 comments:

Nooriah Abdullah said...

Sedap nya kalau ingt mkn kenduri kt malaysia seharian dihidangkan utk tetamu tk mcm ke brunei ada time tertentu je mkn dlm 30 minit je itupun, dh kira lama sbb mkn sekaligus semua tetamu hahaa pelik tpi benarr..

Azian Elias said...

mana gambar pengantin nya..

ArELeEz said...

Nooriah Abdullah,
owh.. really..? xpe2.. m'sia ke.. brunei ke.. memasing ade keunikan budaya yg t'sendiri. enjoyce!

ArELeEz said...

Azian Elias,
xsnap pic pengantin pun.. bz mkn. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google