SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 15, 2015

KERANA BLACK OUT

Petang semalam, aku balik on time. Nak sampai secepat mungkin kat rumah sebab nak prepare bahan2 untuk dimasak for dinner. Sementara enzim2 & hormon2 rajin ada ni la kena gigih pegang kuali dengan sudip. Heh3...

Prepare bahan2, mandi & solat... semua dah siap. Oppa balik pukul 7 malam. 'Operasi sudip & kuali' dijadualkan bermula selepas Maghrib. 

Sedang2 elok kami berborak & bergossip sikit2 pasal hal duniawi, 'tap'... lampu terpadam. #SoundEffectYangSangatJujur 

Seantero, hokay! Gelap-gelita, kelam, suram... blackout! Nasib baik ada torch light. Penyelamat untuk ke toilet, solat & yang sewaktu dengannya. 

30 minit berlalu... Masih takde tanda2 / sign yang bekalan elektrik akan pulih balik. Dah mula rasa panas, berpeluh. Oppa kata, cancelkan 'operasi sudip & kuali'. Moh 'melawat kawasan' sambil sejukkan badan dengan air cond #CikPuteh, kemudian carik makan.

~ Muka setuju sangat. Mana perginya ntah segala enzim2 & hormon2 rajin tadi tu?! Ha3...


~ Table for 2 di KFC. ;)

Well.. jangan salahkan ah kak kalau dapur tak berasap. Tapi, sila salahkan blackout, ek! Ingat pesanan ikhlas ah kak ni tau! Ahaks3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



5 comments:

iryanty ahamad said...

Selamat hari minggu :-))

iryanty ahamad said...

Ari2 black out pun tak apa..kalau mkn macam ni..

eynda said...

Ni semua salah blackout! :-D

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
happy weekend 2 u too..!

xmolah kot.. black out hari2. panas! +, klu selalu sgt mkn cenggini, lemau jugak. hu3..

ArELeEz said...

eynda,
yupp! bkn salah perut tau! ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google