SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, September 15, 2015

'YA' ATAU 'TIDAK'... PILIHLAH

#Throwback

Ini pengalaman pertama tengok LIMA 2015. Jadik kalau boleh, semua pun nak rasa, semua pun nak go through.

Sebelum ke Aerial Displays kat Mahsuri International Exhibition Centre (MIEC), kami lepak2 #WatLekWatPeace chill2 dulu kat area airport. Sebab kat sini pun boleh nampak jet2 tu buat show.

Ramai je yang buat cenggitu. Ada yang sekadar mendongak, tengok secara live... ada yang usung camera besor godang siap lens yang ala2 serombong kapal tu... & ada jugak yang lepak kat stall laksa, sambil tengok sambil makan. Pilihlah nak jadik yang kategori mana. The choice is yours... Eceh!


~ Port thorrbahekkk yang kami dapat. Geng dengan sorang pokcik, penduduk asal Langkawi kot... sebab dialek utagha dia pekat nau2..!

~ Antara yang mengagumkan aku. Daebak!

Almost 1 jam jugak lepak kat situ. Matahari makin mencanak, bahang panas makin menggigit2 kulit. Makanya, kami decide untuk ke MIEC. Walaupun sebenarnya sama je kot... Kat MIEC pun ko akan tengok secara open air, takde bumbung. Tapi, dah katanya nak rasa semua pengalaman kan... redah je la... Plus, ko berpeluang tengok jet2 yang ada dalam dunia ni dengan lebih dekat. Inilah bezanya...

~ Wefie dengan pilot2 / co-pilot2 / crew2 yang terlibat. #Halusssss
~ Airbus

~ Berpeluang naik helicopter yang tak terbang. Annyeong..! ;P
~ Teringin nak rasa naik yang belah kiri. Tapi, queue dia... masha Allah... panjang nau2! Kalau niat diteruskan jugak, mungkin akan terlepas beberapa aerial showcase. Ok, takmo. So, lupakan...
~ Kagum lapanploh juta kali!

~ Mengabadikan kekaguman...

~ Entrance

~ Heli ni comel! Especially tang 'hidung' dia tuh. Hiks...

Untuk pengetahuan, semua yang berkaitan dengan Aerial Displays mengambil tempat di MIEC termasuklah aerial showcase. Tak susah nak carik MIEC ni. Tapi, kalau ko suruh ah kak kasik direction dari arah Kuah mahupun Pantai Cenang / mana2 sekalipun, memang haub jugaklah. Silap hari bulan, you ols boleh sampai Teluk Intan kot..! Bukan MIEC. Harap maklum. Ha3...

Kalau untuk LIMA, you don't worry lah sebab banyak sangat bunting2 yang kasik direction. Plus, tempat ni akan happening. Dari kejauhan dah boleh nampak kat celah mana MIEC tersebut.

Public visitors perlu mendaftarkan diri di kaunter yang disediakan. Admission fee adalah RM 10 untuk yang berusia 16 tahun & ke atas. OKU & warga emas adalah percuma. 1 badge akan diberikan & sila sarungkan seperti gelang tangan sebelum melalui entrance sebab badge tu adalah samadengan pas masuk. Sila bawak IC untuk back up!

MIEC dibuka dari pukul 10.00 pagi hingga 5.30 petang. 

~ Badge pertama kami.

Panas... berlengas... exhausted... sunburn... bla3... 

Tapi, apa ada hal?! Nak 1000 daya, tak nak 1000 dalih. & again... the choice is yours. Pilihlah untuk 'ya' atau 'tidak'.

Aku & Oppa pilih 'ya'. Kami redah. Full of satisfaction & pengalaman yang berharga. Worth it!


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



6 comments:

Siti Munirah said...

Saya tak pernah lagi pergi ke LIMA Langkawi :)

p/s : tadika yang saya pilih tu dalam kategori sederhana. Ada yang lebih mahal sehingga jejak Rm320-Rm350/month. Ada yang murah sikit dalam RM120-RM150/month. So tadika anak saya tu kategori pertengahan. Dan ikut kemampuan mak paknya juga. Hehehehe..

aizamia3 said...

perghhh.. memang best + ohsem lah..
selfie wefie is my fav... ;)

ArELeEz said...

Siti Munirah,
owh.. xpe. nnti klu b'peluang, buleh la p.

p/s: oic.. ok lettew..! ;)

ArELeEz said...

aizamia3,
alhamdulillah.. great xperience. same la kite.. selfie & wefie xdpt dipisahkn. ha3..

iryanty ahamad said...

Dah lama tak tengok helikopter real..sejak abh pencen askar

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
nnti, ade rezeki, buleh tgk heli puas2 kat lima, langkawi. leez doakn.. sbb best!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google