SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, April 26, 2015

SAWAH PADI KE OMBAK LAUT

1st lone ranger drive dah sukses. So, kalau setakat nak ke area Lumut tu, My 'Jebat' dah kasik green light dengan confidentnya lah. Yee haaa..!!!

Kali ke-2 bawak Nenek, Nenek Pendek (nickname ye, you ols..! Beliau adalah kategori nenek saudara, errr... adik ipar nenek... cenggitu la...), Mak Yang & of course la Mak. Mana boleh drive lone ranger tanpa Mak. Syarat wajib My 'Jebat' tu. ;P

Kami sampai kat Lumut Waterfront pukul 12 tengahari. Sedang2 elok untuk lunch. Makan nasik kandaq, tak jauh dari Lumut Waterfront. Makan tak toleh kiri kanan habaq hang! Lapor!

Kemudian, pergi shopping kat kedai2 yang bersepahan kat sekitar situ. 

~ Gambar bukti bahawasanya dah selamat sampai Terminal Jeti Lumut. Eceh!

~ Lepak2 kejap sambil layan bunyik ombak & bayu laut.


~ 2 Neneks yang letih berjalan... Lepak kejap, amik napas. 

Bila dah hilang penat sikit, kitorang pun teruskan 'pengembaraan'... Moh ke AEON Seri Manjung la jawabnya... 

Tak sampai sejam pun kat situ. Lepas shopping mengikut kemampuan, terus balik. Dah petang, takmolah cecah pukul 7 malam baru sampai rumah. Nanti tak pasal2 'lesen lone ranger' kena tarik balik! Ha3...

~ Jubah yang Mak shoppingkan kat AEON Seri Manjung. Mak amik kaler oren & Mak Yang amik kaler kuning. Cantik!

~ Nenek pun nak show-off baju yang dibeli. He3...

Nenek memang sporting kalau disuruh bergambar. Ko request la nak pose macam mana pun... (maksudnya, yang senonoh je lah, ye!) kompom Nenek buat. Siap pakej sekali dengan melatah lagik ko akan dapat! Ha3...

1 kepuasan bila dapat bertukar angin cenggini. Asik 'cium bau' sawah padi je kan... Sekali-sekala, 'cium la bau ombak laut' pulak. Baru la wonderful life gitu..! ;)


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

iryanty ahamad said...

sesekali tukar angin memang best...balik terasa segar kepala otak kan

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
bkn setakat rase segar tp, siap rase nak pergi lagik kot..! he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google