SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, April 26, 2015

4 PIT STOP

Baru cuba2 nak drive jauh2 sikit. Sebab sejarah paling jauh aku pernah drive tanpa My 'Jebat' adalah Langkap, Perak je. Errr... kejap, ek! Nak Google Maps jarak dia dari Teluk Intan. ;P

Hah, 24 km yang bersamaan dengan 23 minit! Inilah jarak pemanduan lone ranger aku yang terpaling jauh. Daebak kan? Ahaks3...

Pada suatu hari yang indah sangat tu, adinda pun memohon keizinan daripada kekandanya untuk mengdrive secara lone ranger sampai ke Lumut nun..! Alhamdulillah... mendapat restu & diperkenankan...

Hamboih..! Gediks sangat aih guna kata ganti nama cenggitu..! ;P

~ Nak kata 100 % lone ranger tu, takde la kan... Tetap ada 'co-pilot'... Mak, Kak Yong & Kak Ngah.

Kena jugak ada teman. Sebab kalau mereka takde, nanti aku cuak tahap hand break pun tak tau kat ceruk mana?! Hu3...

Pit stop pertama: Masjid Al-Adli, Lumut

~ Macam tak percaya je dah jejak kaki secara lone ranger kat Masjid Al-Adli. Macam magic! Macammm... 'Eh, betul ke ni, noks?' Haaa... macam gitu lah perasaan dia. He3...

Hujan renyai2. Lepas solat Zohor, lepak2 kejap.

Pit stop ke-2: Restoran Silaturrahim, Teluk Batik

Agendanya adalah lunch. Lapor giler! 

Pit stop ke-3: Pantai Teluk Batik

~ Lepak2... tengok pantai, laut, ombak...

~ & makan aiskrim... Hoyyeahhh..!!!

Pit stop ke-4: AEON Seri Manjung

~ Window shopping & bawak kanak2 Ribena naik kereta comel.

~ Mak pun excited! He3...

~ 'Remp-it' muslimah. He3...

~ 'Remp-it' yang dasat! Ha3...

Beli jeruk, donut Big Apple & balik. Lewat petang sampai rumah.

Alhamdulillah... misi berjaya..! Rasa macam 1 kebanggaan sangat..! Terima kasih, My 'Jebat' atas keizinan. Terima kasih, Mak, Kak Yong & Kak Ngah sebab sudi jadik peneman. & terima kasih, #CikPuteh. He3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

iryanty ahamad said...

nak rempit juga..huhuhu

akak tak berani kuar jalan jauh2..takut sesat atau ada masalah knderaan..

tahniah..alhamdulilah.. sebab selamat pergi dan balik :-))

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
sila ke aeon seri manjung / yg sewaktu dgnnye klu nak merempit jugak. he3..

leez pun cuba, try, test je drive lone ranger ni. tp, safety 1st la. means, kereta dh dipastikn in good condition, minyak full tank & gps / navigator / waze b'fungsi.

tq.. alhamdulillah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google