SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, April 16, 2015

'MAHKAMAH' BERSIDANG

#Throwback

Sehari sebelum konvensyen, aku & the geng dah mula berkampung di HQ. Menginap di Hartamas Business Hotel, Desa Sri Hartamas. Silver & Diamond Wave duduk di hotel yang sama. Kojo sonang!

Pukul 5.30 petang, kami ke HQ kat Bukit Damansara. Nak usha2 stage sesambil buat rehearsal buat kali terakhir sebelum presentation sebenar.

Diamond Wave rehearse dulu. Silver Wave kena K.I.V sebab tak cukup kuorum. Habis je stage rehearsal untuk Diamond Wave, Silver Wave pulak take over. Ho3... Pitam ah kak...

Almost pukul 7.00 malam, wrap up untuk Silver Wave. Tapi, bukan untuk Diamond Wave sebab geng2 yang ini ajak rehearse lagik kat ruang menunggu lobi.

Maka, 'mahkamah pun bersidang'... ;P

~ Tuan Hakim yang arif lagik bijaksana. 

Boleh pulak Encik Amir tertinggal spec kat hotel. Jenuh la 'Tuan Hakim' tertunduk2 terbongkok2 baca skrip. Hadoi la... ;P

~ Tengah kaji watak. Ha3...

~ Puan Bailiff yang ayu, jelita, cantik, menawan kalbu. Hah, amekaw! 

~ Cik Pendakwaraya sedang bersoal balas dengan Encik Plaintif. Comel betul kasut Cik Pendakwaraya tuh! ;P

~ Puan Peguambela yang dalam hatinya selalu ada taman. He3...

~ Plaintif yang gigih nak menang kes. 

~ Tukul Tuan Hakim tu yang paling mahal tau! Kalau hilang, court boleh bubar terus! Ha3...

Takde la nak rehearse melampau2 tahap nak menjadik juara. Tapi, agak2 sampai rasa puas hati sikit2 & hilang rasa cuak bila nampak stage, pun dah kira ok dah.

Balik Desa Sri Hartamas, terus carik makan. Lapor!

~ Aku order Nasik Goreng Omelette. 

~ Ini untuk Kak Ja. Mee hailam kot...

Dinner kat restoran mamak je sebab memang restoran mamak je pun yang bersepah kat situ. Nak terjah yang jauh2 sikit adalah tak berani. Takut sesat-barat. Tak pasal2 esok kang, Diamond Wave tinggal nama je yang emcee dok panggil2 naik stage. Hu3...


Portion dinner kitorang memang banyak kot..! 1 kuali tu share 2 orang pun masih boleh kenyang. 

Pukul 8.30 malam, geng Silver Wave ke HQ, nak rehearsal lagik. Banyak kali jugaklah rehearse malam tu. 11.30 malam balik hotel. Jeles betul tengok Kak Ja & Cik Nad yang dah lama hanyut alam mimpi. Hu3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

iryanty ahamad said...

pertandingan lakonan ke..beria ia menghafal :-))

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
eh, xlah! konvensyen kumpulan inovatif & kreatif. present projek dlm pelbagai cara.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google