SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, June 1, 2016

SUTUN BERENANG DALAM KUAH KARI

Ini kessah terlajakkkkkk...... rajin..! Mood memasak tetiba datang secara mengejut. Speechless sangat..! Rasa amazing sangat..! Rasa awesome sangat..! Ha3... propa sangat..!

Kita masak kari sotong, wakkk... Rare sangat tuan tanah kedaung ni nak masak apa2 spesis kari. Tapi, kari tak bersantan la... 

Reason propa: Ia lebih healthy. 
Reason sebenar: Kalau aku bubuh santan, kompom jadik sotong masak 'seri kaya'. Fail nau2 masak kari bersantan! Stress ah kak dengan diri sendirik! Hu3...

~ Sutun berenang dalam kuah kari jadik pencicah kepada roti paratha. Khas untuk dinner.

~ Leftover kari sutun di reheat, jadikkan lunch bento, makan kat opis.

Hmmm... esok, macam ada perasaan nak buat lunch bento. Nasik goreng mungkin... Telur dadar jugak mungkin... Errr... kita tengoklah esok, macam mana... kot2 yang 'mungkin2' tu berkemungkinan jadik realiti. 

So, sila nantikan... Heh3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

iryanty ismail said...

telur tu macam ada telur je...sedapnya telur sotong

ArELeEz said...

iryanty ismail,
ade kot..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google