SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 6, 2016

NASI GORENG ABANG JANJI

#Throwback

Jejah dah selamat deliver baby boy. Alhamdulillah... & tahniah, Jejah-Mon..! ;)

Jejah deliver c-section. Doktor tak bagi deliver kat mana2 hospital selain Hospital Melaka sebab tak nak kes placenta previa berulang. Nak tak nak, memang kena bersalin kat Melaka je untuk elak sebarang risiko walaupun baby kali ni takde masalah placenta previa. 

Makanya, My MIL kena jaga Jejah berpantang kat Melakalah. Oppa & aku hantar merangkap melawat anak sedara baru. ;)

~ Pekena mee kari kat Zul Mee Kari, R N R Ulu Bernam. 1 bowl share dengan Oppa sebab kompom aku tak habis punya..!

Perjalanan lancar. Traffic biasa2, sedang2 elok je. Tak jemm. Nice.

Kami terus ke Hospital Melaka. 1st time jejak kaki kat situ. Crowded jugak rupanya. A-im & family dari Johor pun dah sampai.

~ Mak Anjang with baby Muhammad Iman Raziqin bin Isma Amirulalif. Perrgghhh..! Panjang2 betul nama bebudak zaman sekarang. Kena prepare cop dengan stamp pad nih. Senang nak cop muka depan buku latihan sekolah. He3...

Baby Iman tak boleh discharge sebab jaundice. Beberapa hari jugaklah kena stay kat wad sampai jaundice turun. 

Memandangkan ada 1 lagik family yang akan sampai selain kami & family A-im iaitu family Awa, so Oppa ajak aku check-in kat hotel berdekatan. Golden Valley Hotel. Walk in je. Agak2 nampak ok & harga affordable. Sekadar nak tido 1 malam je... Tak perlu nak demand2.

~ Pukul 11 pagi kami check-out.

~ Bilik not bad. Cukup semua kemudahan yang penting2.


      
~ Standard Room, RM 122/nett.

~ Boleh call for reservation, ye..! Eceh! ;P

Rating: 4/5 mintang

Golden Valley Hotel,
No. 17, Jalan Magenta 1,
Taman Bertam Mutiara, Melaka Tengah,
75200 Melaka.


~ Kami shopping belacan kat Pahlawan Walk Market, sejurus selepas check-out. Haaa... nampak tak..? Ayat cendekiawan keluar dah..! He3...

~ Lunch kat Restoran Asam Pedas Selera Kampung. Ermmm... dappp......

Lepas makan, kembali ke rumah Jejah. Nak amik Abah. Abah tak stay. Abah balik follow kami. 

Pukul 6.30 petang, selamat sampai Sungai Manik. Lepak2 kejap, temankan Abah, tunggu sampai Huda & Kerol sampai. Malam tu, diorang tido sana, temankan Abah.

~ Tengah lepak2 kat gazebo, Abang roger2, WhatsApp gambar di atas. Diorang tengah menjamu selera kat Restoran Wana. Laju je aku jadik jeles! Hu3...

Abang roger2, nak tapau apa2 tak. Sepantas kilat aku order Nasi Goreng Abang Janji! Nama ia pelik! Aku tak pernah try. Abang kata sodap. Sebab tu aku order.

~ Sampai rumah pukul 10 malam. So, Nasi Goreng Abang Janji ni kategori supper la... Simple tapi, sodap!

Terima kasih, Abang sebab memenuhi keperluan perut adindamu ini. Ha3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

Nabila Syifa said...

nama nasi goreng pon bukan main lagi.rare!

ArELeEz said...

Nabila Syifa,
1st time dengor pon, i rase rare. he3.. alhamdulillah.. sodap.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google