SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Friday, June 3, 2016

DULU LAIN, SEKARANG DAH LAIN

Dulu...

Kejap. Nak pejam mata, nak down memory lane, nak imagine balik wajah zaman bujang.

1. Dagu runcing2 sikit walaupun tak sangat.
2. Tulang rahang masih jelas kelihatan.
3. Pinggang biasa2. Tak kerengga sangat & tak se-gajah mana. Ha3... Gajah pun bollehhh..!
4. Berat badan maintain 45kg. Kadang2 je cecah 47kg. Kadang2, ok. Kadang2...
5. Hidung mancung, terletak tinggi, cantik je. Ok, fine... ini tipu semata2... Ha3...

Gambar dulu2 ada. Malas nak jaja. Hati & perut jadik 'panas' bila mengtengok. Eh, apa kena-mengena dengan perut?! Kesian perut, jadik mangsa keadaan. Ha3...

Sekarang...

~ Pipi pau...
~ Pipi pau gebu...

~ Pipi pau gebu kuasa 2...

Tak pernah nampak dah dagu yang runcing manja2 tu...
Tak pernah nampak dah tulang rahang. Macam dah ditenggelamkan oleh daging2...
Pinggang sederhana, biasa2 memang nan hado! Hu3...
Berat badan malas nak cakap. Sensitip tahap 4!
Hidung mancung, terletak tinggi, cantik je, maintain, masih wujud. Ok, fine... ini tipu semata2 lagik. Ha3...

Ye, memang betul! Dulu lain, sekarang dah lain. Tapi, jiwanya masih sama. Masih mampu menikmati kehidupan... setiap jatuh bangun... setiap gurau-senda, suka & duka... Masih suka melompat bintang, layan Running Man, drama, blogging, bla3... Masih lagi...

Paling tak boleh blah, masih suka makan. Tak pernah jemu. Ha3...

Bukannya tak stress bila pikirkan pipi... dagu... pinggang... berat badan... Tapi... ahhhhhh...!!! Apa ada hal?! Sebab yang penting, dia masih feeling gorgeous. Ha3... #Larikksssss 


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

Husna Rahman said...

hahah..biasa ler tu tubuh dimakan masa..tp klu dijaga elok2 n awal2 Insyaallah boleh je back to normal..yg ptg caranya kena betul..

ArELeEz said...

Husna Rahman,
tu la.. kene b'semangat waja bnyk utk back to normal. hu3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google