SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, September 7, 2016

KAKI BANGKU PUN MAMPU ENJOYCE

#Throwback

Merujuk kepada diri aku sendirik. Tak kata kat orang lain pun... 

Tak kesah la bola apa. Bola sepak ke... bola jaring ke... bola baling... basketball... aku tak pernah main dengan serius. Tak pernah jadik wakil negeri, sekolah mahupun rumah sukan. Kategori bukan sportswoman.

Tapi, tak bermakna aku langsung takde interest kat apa2 sukan. Aku layan je... Tukang tengok, tukang kepohchi & tukang sorak. He3...

Oppa peminat bola sepak. Sekali-sekala Oppa ajak tengok bola live kat stadium, aku ok je. Paling latest adalah Piala FA, Perak vs PKNS. #Throwback ni... #Throwback. He3...

~ Singgah lunch kat Tapah. Ikan tilapia bakar adalah specialty.  

Gerai ni macam jadik tumpuan jugak la... Sejenis deretan gerai makan. Tepi jalan je. Nama gerai, aku tak ingat. Nak bagi direction pun, kompom ke laut dalam pergi dia. Makanya, pandai2lah korang google & Waze. Sila berdikari. Ha3...

~ Akibat kekenyangan... He3...
Kami check in kat Paragon City Hotel. Paling ideal, paling strategic. Sebab malam kang nak menapak ke Stadium Perak. 8 minit je jalan kaki. Tak kose naik kereta. Berchenta nak parking & berchenta pulak nak keluar dari parking once game dah habis. Oppa & Abang la kata... Diorang lebih arif. Aku ok jerrr... Mana2 pun bollehhh...

~ Lobby. Amik mood dulu. Heh3...

~ Stretching sementara tunggu dapat kunci bilik.

~ Landing

~ Seorang Mother & seorang daughter yang gumbira. ;)

~ Puan Sri sedang berehat. Jangan kaco! 
~ Gigih, dowh..!



Mother lepak bilik je. Tak follow ke stadium. Mother layan live kat tv je. Kak Aneem & anak2 pun cenggitu jugak. So, yang menapak adalah aku, Oppa & Abang.

Berlengas pun berlengaslah. Yang penting, enjoyce! Happy, babe sebab dapat feel tu! ;D

~ Bendera bergerak.

~ Perak vs PKNS
~ Geng bola.
~ Keterujaan

Meng-loncat, meng-jerit, meng-boo, meng-bebel & meng-macam2lagilah yang kami buat. Best! Feeling cenggini hanya boleh didapati bila tengok live kat stadium. Tak kira kaum, tak kira bangsa... semua sibuk nak support team negeri / faveret memasing.

Tu belum lagik masuk bab 'drama2' live di tengah padang. Kalau team lawan buat 'drama', perrgghhh... meluat, menyampah, kena kecam kaw2! Ha3...

Tapi, kalau team yang disokong yang buat 'drama', semua pakat diam. Senyap-sunyi. Hamboih, bersatu hati sangat..! Ha3...

Malangnya, rezeki tak berpihak pada team Perak... Kami kecewa... sedeh... bad feelings la... Tapi, it's fun! Errr... paham tak maksud dia tuh? Kiranya... maksudnya... kalau kita anggap sesuatu game itu adalah game, adapt & hadam ia secara profesional plus bakal berakhir dengan ada pengalah & pemenang, then kita akan secara automatik boleh terima the keadaan walaupun kalah. Bab menang toksah cerita la... Memang kompom rasa best! Betul tak?

So, tak perlu la kot nak fanatik sangat... Baling2 mercun, bakar2 stadium... apa kejadahnya semua tu, bapak2 ibuk2 sekalian..??! Tak mengubah keputusan game pun... Silap haribulan, ko ke dalam jawabnya..! Choiii sangattt..!

Hokay, paham kan maksud "it's fun' tadi tu?

Esoknya, breakfast kat hotel je. Nasik goreng, bihun goreng, mee goreng & kuih. Boleh la... buat alas perut. 

~ Rezeki. Alhamdulillah...
~ Rifqi baru potong rambut. Skinhead! Ha3...

~ Ottomen skinhead. ;P

Bosan. Tak tau apa nak buat dah sementara nak tunggu check out. Oppa ajak lepak kat Padang Polo. Hokay... ON!

~ Sampai dah. Wefie dululah.

~ Lepas tu, mereka ini sibuk dengan surat khabar. Kasehan ah kak keseorangan... Tsk3...

~ Ah kak bawak diri sambil menikmati pemandangan. ;P

Pukul 11.30 pagi, kami check out. So, kepada yang datang jauh2 (luar Ipoh) tapi, gigih nak tengok bola kat stadium, nak menapak macam kami mahupun drive / merempit, disyorkan menginap kat Paragon City Hotel.

Paragon City Hotel,
No. 1, Jalan Dato' Haji Megat Khas,
Taman Bandaraya Utama,
31400 Ipoh, Perak.

No. Telefon: 05-5450900

Siapa kata kaki bangku tak boleh menikmati & enjoyce tengok game bola? Ah kak mampu... korang2 yang kaki bangku tapi, was2 nak laburkan duit sekali-sekala tengok live kat stadium pun pasti mampu. Silakan... Eceh! Hiks...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

mawar_berduri said...

alaaaaaaa kalah ...xpelah next game try lagi ..gogogo bosgaurus hihii...nampak sedapnya ikan tilapia bakar tu

ArELeEz said...

mawar_berduri,
tp, menang sorak. ha3..

oppa & mak leez ckp, mmg sodap. thorrbahekk katanye..!

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google