SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Wednesday, August 24, 2016

MASIHKAH SUATU FENOMENA?

Aiskrim sumi.

Pernah jadik fenomena 1 ketika dulu. Eceh, ayat wartawan penyiaran keluar dah! Hoiii2!!! ;D

Sampai aku pun terpengaruh. Ajak Mother terjebak sekali. He3...

Beli sumi, susu, plastik aiskrim... lagik apa ntah... tak ingat. Oppa uruskan. Gua order je... Heh3...

Nampak macam senang. Tapi, bila dah start buat, terasa jugak la lecehnya. Especially tang masukkan sumi & ikat plastik aiskrim. Menguji kesabaran ah kak yang tak berapa nak sabar ni jugak la...

~ Finally... siap! Fuh!

Aku bukan jenis pemakan aiskrim tegar. Aku makan bila betul2 teringin. Tengah lepak2 kat laman ruman Mother ke... tengah tengok tv ke... perrgghhh... memang menikmati jugak la...

Aku tak pasti sama ada sekarang ni aiskrim sumi masih relevan sebagai 1 fenomena atau dah tenggelam nyawa2 ikan dengan kemunculan aiskrim2 spesis baru yang lebih hebat?! Yang aku yakin pasti, ia sodap, lemak, manis, menawan, gorgeous. Haaa... amekaw! Pujian melambung. Ikhlas. ;P


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::


4 comments:

Kamsiah Yusoff said...

tang nak masukkan sumi dalam plastik tu yg lecehnya..last2 anak akak boh dalam tupperware semuanya haha...pertama dan terakhir buat..

mawar_berduri said...

hihi..masih ramai yang order ni ....viral lagi la kiranya ..bila nak try aiskrim coki2 plak ? hihihi

ArELeEz said...

Kamsiah Yusoff,
setuju..! mmg leceh jugak la.. sbb sumi tu lembik. hu3.. tp, bile b'jaya buat, rase best plak. he3..

ArELeEz said...

mawar_berduri,
owh.. really..? alhamdulillah la.. rejeki. eskrem coki2 xpenah try buat / mkn lg. 1 fine day.. in shaa allah..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google