SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Sunday, February 21, 2016

'IKAN DUYUNG & LUMBA2'

Hari yang ditunggu2 oleh bebudak. Eh, 'mak budak, bapak budak, kakak budak, nenek budak, mak & pak sedara budak' pun tertunggu2 hari ni jugak sebenornya! He3...

Pagi2 lagik semua dah kena kerahan bangun awal & packing2. Nak ke Gold Coast Morib Water Amusement Park (GCMWAP) & terus check-out. Keluar awal sebab nak chop parking.

~ Menunggu Mr. Drivers sekalian parking kereta.

~ Amik kesempatan berselfie.



~ Purak2 sabor je ni... Hakikatnya, semua dah excited nak jadik 'ikan duyung & lumba2'. Ha3...

~ Rifqi yang tak habis2 nak jadik Ultraman! Haish!

Tiket tak boleh booking / beli awal. Konsep walk-in. Mula dibuka dari pukul 8 pagi hingga 7 malam. Kadar tiket adalah seperti berikut:-

Dewasa: RM 37
Kanak2: RM 21
Sewa Pelampung: RM 20 (termasuk RM 10 deposit)

~ 'Ikan duyung vs Ikan lumba2.' Ha3...

~ Ada banyak jenis pool. Aku, Mak & Andak selesa dengan spesis pool yang ini. Ala2 river pool.

Nenek tak join mandi-manda. Kami restkan Nenek kat 1 port yang agak sesuai untuk Nenek tengok kami berkubang. Siap dengan makanan. He3...

~ Kid's pool. 

~ Terima kasih, Oppa... untuk gambar yang kiut sangat nih! Heh3...

Luas. Agak proper. Banyak pools & slides. Boleh pakai baju sopan untuk mandi-manda. Tak terikat dengan bikini / burqini semata2. 

Tapi, ada slide yang mewajibkan swimming suit. Tak kira lelaki / perempuan. Untuk lelaki. longgar sikitlah sebab kalau just pakai short / seluar panjang biasa pun bollehhh... But, wajib bukak baju. 

Alasan diorang logic & munasabah, faktor keselamatan. Takut baju tersangkut kat celah2 sambungan slide kalau pakai baju biasa. Material swimming suit lebih smooth & sesuai. 

Maybe dah pernah ada kes tersangkut dalam slide kot... Sebab tu diorang buat rules cenggini. 

~ Nak pergi changing room dah... 

Changing room pun ok. Agak bersih. 

~ Rasa nak terjun balik. He3...

~ Antara slides yang ada. 


~ Mana nak carik pokok kelapak yang 'sama level' dengan I ols..?!! Kat sini je tau! Hiks...

~ Siap dah. Ghalit berwefie. Macam tak nak balik kekdahnya. He3...

~ Mak mengabadikan kenangan. Eceh!


~ Kak Yong pun gigih selfie! ;P

~ Lepak sekejap. 

~ Lepak lagik...


~ Cantik mural dia. Bila kami tumpang menebeng kat situ, semakin cantik nampak gayanya. Ahaks...



Gold Coast Morib International Resort,
PT 294, Kawasan Kanchong Laut,
Morib Beach, 
42700 Banting, Selangor.

No. Telefon: 03-31981028

Rating: 3.5/5

Sesuailah kot kalau nak bawak family bercuti kat sini, especially kanak2. Aku review dari aspek water park lah. Dari aspek hospitality, den tak dapek nak nolong sebab tak stay kat sini. 

Pantai dia agak ke laut sikitlah. Smelly & macam tak sesuai untuk mandi-manda. 

Kak Aneem nak beli kerepek. So, kami singgah kat kerepekbanting.com. 

~ Singgah & shopping kerepek secara berjemaah.

Andak + family balik ke Teluk Intan kecuali Wawa & Naim. Budak berdua tu join kitorang hantar A_bern balik ke Kajang. 


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

CikLily Putih said...

dulu pernah ke sini tapi just lepak2 je tak terfikir nak mandi manda kat sini ekkk.. giler ramai orang

ArELeEz said...

CikLily Putih,
klu peak season mmg ramai org.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google