SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, October 8, 2015

CHICKEN CHOP, 5 HENGGET

Oppa jumpa port makan baru. Tak ingat nama dia apa. Tapi, kami suka2hati namakan ia sebagai Stall Kakak Bienda. 

Cenggini kessahnya...

Owner dia tu dulu ada bukak gerai makan kat area Bank Rakyat lama, Teluk Intan. Makanan sodap! Paling win adalah ketam bercili. Pedas2 nak lagik, noks..! Perrgghhh..!!!

Kakak (owner gerai) tu suka pakai tudung belit2 seketol kat kepala ala2 penyanyi Bienda tu haaa..! Masa tu memang tengah in la pesen tudung cenggitu. Jadik, aku syak, kakak tu terpengaruh la kot kan... ;P

Nasib baik kakak tu kategori cantik jugak la... Make up... lipstick merah2 lagik. So, kalau dia pakai tudung Bienda ke... Nuha AF ke... hatta Fynn Jamal sekalipun, aku rasa ok je kot... Masih mampu diterima. 

Cer kalau aku yang pakai, kompom... aku pun ngeri nak tengok wajah sendirik! Ha3... Hadoi la...

Disebabkan pemakaian tudung beliau tu la aku gelar kakak tu as Kakak Bienda. ;P

Sekarang, Kakak Bienda bukak gerai baru kat tempat yang Oppa jumpa tu lah. Ada seafood, goreng2, nasik lemak sambal sotong (pun win jugak sambal sotong dia), burger (win untuk kesekian kali) & chicken chop worth 5 hengget. 

~ Chicken chop, fries & coleslaw with black pepper sauce.

Portion cantik, sesuai dengan perut. Rasa pun not bad, sesedap rasa. Tak kedekut sos, boleh pilih either nak black pepper / mushroom. 

Sekian, kesah Kakak Bienda & stall nya. Heh3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

iryanty ahamad said...

murahnya harga chicken chop ni..

ArELeEz said...

iryanty ahamad,
yupp! harga mampu milik. he3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google