SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, February 9, 2015

SEBESEN PUN MUNGKIN HABIS!

Rambutan memang best! Orang cakap, ada banyak spesis. Rambutan laici la... anak sekolah la... macam2 lagik la... Kalau ko tanya aku, memang aku tak kenal & tak boleh cam. Anak sekolah ke... anak tak berapa nak sekolah ke... semua pun aku bedal! Yang penting sodap, lekang & tak berair. ;)

Orang cakap lagik, rambutan ni kalau makan banyak2 boleh batuk. Ntah la... Tak sure ini fakta / auta. Yang aku tau, kalau dah start makan, memang payah betul nak berenti. Nak2 pulak kalau dapat petik dari pokok, fresh2 masuk dalam mulut. Perrgghhh..!!! Tang batuk tolak tepi, you ols..! Ha3...

Tapi, tu la... nak mengkokak kulit dia tu adalah sesuatu yang amat malas betul nak dilakukan! Buruk nau2 perangai, aih..! Hu3...

~ Tapi, bila Mak dah siap2 kupas kulit sekali dengan pakej baru keluar dari fridge... owh... la2... memang tak menahan kot..!

Sojuk2 je masuk pelan2 ikut tekak terus ke trakea & terus ke perut. Kalau cenggini, sebesen pun boleh habis wooo..!!! Ha3... Hadoih!

#ThrowbackMusim Rambutan


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

haipp..jgn makan bnyk2 batuk karang :P

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
xpe2.. ubat batuk cap ibu & anak dah tggu dlm fridge tu. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google