SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Thursday, October 9, 2014

KONSEP KEBANGSAAN

Saat paling mendebarkan...

Berat sangat kaki ni nak melangkah masuk dewan bankuet yang besar godang tu. Dahlah besar godang, sojuk tahap peti ais pulak tuh! Bila darah gemuruh sampai, yang rasa sojuk tahap peti ais tu boleh bertukar jadik seperti rumah igloo wooo..! Adeh3...

~ Sebelum dibanjiri peserta & tetamu. Walaupun agak kosong tapi, lutut tetap ketaq. Huuuuuu.......

~ Hah, nampak tak dah dibanjiri dengan lautan manusia tuh? Nampak ke tidokkk..? 'Skru' lutut makin longgar, weh..! 

~ Diamond Wave adalah presenter yang ke 7. 

Aku spesis yang... jantung seperti nak tercabut untuk beberapa minit pertama kat atas stage. Tapi lepas tu, dah tak perlu risau. Confidence level akan datang dengan sendirinya. 

Begitulah jugak keadaannya kalau aku jadik presenter. Minit2 terawal tu memang neves gedebak gedebuk tak hengat! But, once dah sherashi bershama dengan mic & stage, I just can handle it smoothly. Ecewah! Skipping London baq hang! Heh3...

Ding dong, ding dong... dah selesai presentation. Punyalah sekejap! Tapi, hazab nak tunggu present tu punyalah lama! Sampai sesak napas frozen bagai... Fuh!

~ Hazab baru separuh je lepas. Sebab ada lagik 1 hazab iaitu Viva. Tapi, aku chill jerrr... Tengok gambar ni pun you ols dah boleh agak kan tahap mana ke-chill-an aku tuh. ;)

~ Kojo berselfie je dengan Kak Ja. Hiks...

"Let it go... Let it go... Can't hold it back anymore... La3..."

Ooppsss!!! Sampai ternyanyi lagu Frozen pulak. Over sangat tu... Ahaks3...

~ Viva sedang berjalan...

SUK Perak amik konsep kebangsaan untuk penganjuran Konvensyen KIK ni. Maknanya, hari presentation ada 2 sesi iaitu presentation & viva. Takkan ada sebarang soal jawab / Q & A semasa presentation. Setel present, kena naik tingkat 2, tunggu turn untuk viva.

Viva dijalankan kat dalam bilik khas. Suasananya sejibik macam bilik interview kerja sebagai penjawat awam. Kat sinilah segala toknek soal jawab / Q & A akan keluar. Sediakan je lah jawapan. Logik ke... tak logik ke... sukahatilah. Yang penting, jawab! Pandai2lah nak goreng / auta / fakta. 

Begitu...

That's why aku dah kurang neves, dah boleh nyanyi lagu Frozen bagai... Sebab cuma ada kita dengan panel je. Peserta lain / penonton memang nan hado..! So, kurang segan. Nak 'menggoreng' pun takde hal punya..! He3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

Kesuma Angsana said...

pergh ... hebat tu !

ArELeEz said...

Kesuma Angsana,
bese2 je.. join sbb dipaksarela. tsk3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google