SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, December 30, 2014

SIAP KO, AEDES!

Aku arrange jadual untuk gotong-royong kat opis. Bukan suka2 tapi, atas arahan. Pertama2nya adalah arahan dari Pejabat Daerah Hilir Perak yang mana arahan asalnya adalah daripada Setiausaha Kerajaan Negeri Perak. Discuss dengan Encik Boss, propose tarikh yang sesuai & issue notice.

Hari yang cun lagik indah tu jatuh pada hari Jumaat... 

~ Encik Boss not around. Cik Nad kasik briefing sebagai pemangku.

~ Kasik clear itu longkang.

~ Tong kosong pun kasik sumbat dalam plastik sampah.

~ Daun2 kering dikumpulkan 1 tempat.

~ Ada tayar buruk rupanya kat opis aku nih. Adeh3...

~ Wanita terhebak! Go, Kak Ja! Go, Kak Ja! Go! Ha3...

~ Pelepah kat pokok pun nak kena rentap jugak. Gasaklah! ;P


~ 'Kita bakor je..! Kita bakor..!' He3...

~ Jejaka terhebak pulak. Eceh!

~ Bergurau pulak diorang nih..! Isk3...


~ Kasik bersih!

~ Sental toilet.


~ Korek2 yang tersembunyik. He3...


~ Pukul 4.30 petang, gotong-royong setel. Ada jamuan sikit sebagai imbuhan. ;)

~ Bab doa makan memang laju! Ha3...

~ Mulut penuh! ;P

~ Encik Fadzil dah kenapa, haaa...??!

~ Terpaling khusyuk! Mak mertua lalu pun kompom buat2 tak nampak nih. Ha3...

~ Cik Nad cool je... ;)

Motip gotong-royong adalah untuk banteras Aedes. Nak cegah wabak denggi. Alhamdulillah... semuanya berjalan lancar. Terima kasih, opismate sebab bagi kerjasama. Jasa kalian dikenang sampai bila2...

Majulah gotong-royong untuk opis..! Eh2!!! Ha3...


:: A.R.E.L.E.E.Z.A.F.F.E.N.D.Y ::



2 comments:

fairus said...

Yang pompuan bergotong royong dengan baju kurung..

ArELeEz said...

fairus,
sbb mls nak change bj. redah je pakai bj keje.

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google