SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, November 11, 2013

KARNIVAL PERTANIAN & KEUSAHAWANAN

Fuh!

Bukan jampi tapi, sound effect selepas berpenat2 + berlengas2 mengemas rumah. Start dari pukul 5 petang tadi. Lepas balik dari hospital, terus capai vacuum, feather duster bagai... 

Memula setelkan hall. Lepas tu, master bedroom membawak ke bilik solat membawak ke bilik laundry & akhir sekali, dapur. Dengan fridge sekali siap kena 'servis'. Banyak jugak yang dah expired rupanya. Rasa bersalah pulak. Owh... Tsk3...

Walaupun penat tapi, berbaloi2 bila tengok keadaan rumah. Sojuk mata memandang kata ko! Nak berblogging pun aman & tenteram je rasa. Eceh! ;P

Hokay, sudah2 la nak feeling2 tu. Nak cerita pasal kesah jalan2 ke Karnival Pertanian & Keusahawanan pulak. Kak Aneem yang ajak & war2kan sebab opis dia pun terlibat jugak. Kat Kampung Gajah. Kitorang pergi belah petang je. Takde nak rushing2 pun... Santai2 gitu..!

~ Amik gambar kat tempat kejadian memang acara wajib sangat kan... He3...

~ Stage untuk acara launching yang disempurnakan oleh YB Dato' Tajuddin Abdul Rahman (Timbalan Menteri Pertanian & Industri Asas Tani). Means, secara automatiknya, karnival ni adalah anjuran Kementerian Pertanian & Industri Asas Tani (MOA).

~ Rest kejap sambil menikmati hempedal ayam goreng tepung. Ermmm... dappp...

~ Sawi gergasi katanya..! Asal jumpa mende yang agak2 pelik, semustinya nak berposing. He3...

~ Macam comey jerrr... Macam comey jerrr... Ha3...

~ Jalan ke depan sikit, jumpa pulak dengan nanas 1 Malaysia. Apa lagik..?! Posinglah! Heh3...

~ Pameran buah2-an tempatan. Macam2 ada..!

~ Ni la maksudnya dengan nanas 1 Malaysia tuh. Diorang susun nanas tu banyak2 membentuk nombor 1. Tapi, kitorang salah angle. Nampak no. 1 terbalik pulak. Adeh! 

Well... luas jugak la kawasan karnival nih. Ala2 mini MAHA la... Dibahagikan kepada 3 kawasan iaitu tapak jualan yang jual macam2 produk pertanian macam buah2-an & anak2 / benih2 pokok, tapak pameran yang ada banyak booth jabatan / agensi kerajaan under MOA & tapak hasil ternakan yang ada beberapa spesis haiwan ternakan macam kuda & kambing. Nak tunggang kuda padi pun bolehhh...

Tapi, ah kak is takde la sampai nak tunggang kuda padi bagai... Tak kose + dah Maghrib. Nak chow je la... 

Sekian kesah Karnival Pertanian & Keusahawanan... ;)


:: Like3, ek! ::



10 comments:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

kami pun suke gak pergi event camni..buat isi masa lapang ..huhu

wahida said...

kenapa aku x tau pun pasal pameran ni weh? huhu...

AzieFirdaus Kamarudin said...

Mcm selim je..mcm kurus je..mcm jeles je..hihooo...waaaa..leez nmpk selim gitu n jelita jgk

lily lotus said...

alaa syoknya. lily pun suka gi karnival2 camni.

mie said...

kalau karnival ni..
lebih suka membeli makanan ..
dari dengar ceramah..
ehehheh

ArELeEz said...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
aah. merangkap dating gitu..! he3..

ArELeEz said...

wahida,
ntah! kureng publisiti kah?

ArELeEz said...

AzieFirdaus Kamarudin,
ye ke? touching abis nih! tsk3.. terus rasa nk ngadap cermin setiap mase. ha3..

ArELeEz said...

lily lotus,
knowledge + fun + xtvt family. mmg best kan..

ArELeEz said...

mie,
fitrah manusia kot.. ha3..

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google