Wednesday, July 17, 2013

IFTAR 6 RAMADAN 2013

Awal2 lagik dah pikir nak masak apa. Senang nak prepare bahan2. Kalau ada yang takde stok, boleh la ajak my 'sayang' singgah Bintang. Kalau pikir last minute, kang time nak masak tengok2 bahan2 ada yang nan hado..! Tak ke mengstresskan di situ?!!

Tapi, alhamdulillah... sebab stock available. Bolehlah memasak dengan senyuman & penuh kasih-sayang. Ecewah..!!! Ha3...

~ Baby eggplant with scrambled egg. Wah, nama omputih, noks! Tergeliat lidah ah kak nak menyebutnya. Hiks...

~ Aku kenal 2 jenis kuih je, kuih karipap ngan agar2 selasih. Lagik 2 jenis adalah tak kenal. Semua tapau kat PARAM.

~ Sotong sirsau merangkap lauk utama.

Lauk2 ah kak yang masak. Disertakan dengan nasik putih. 

Boleh la kan... untuk tekak sendirik & my 'sayang'. ;)


:: Like3, ek! ::



6 comments:

  1. sotong sirsau? msk cm mana tu.. xpnh dgr pun nama lauk cm tu

    ReplyDelete
  2. tetiba terliur tgk agar2 selasih tu...grrrrr!!!!

    ReplyDelete
  3. ♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡,
    tukar selera mkn seafood plak.

    ReplyDelete
  4. shera haifa,
    mmg name dia pelik tp, benar sbb ni resepi/makanan turun-temurun family leez. arwah atuk yg kasik nama 'sirsau' tuh. he3..

    ReplyDelete
  5. wahida,
    t'bahek kn klu dpt mkn time b'buka. sojuk2 je lalu kat tekak.

    ReplyDelete

KAMSAHAMNIDA...