Sunday, January 6, 2013

BOK CHOY UDANG

*Stok Ketuk2 Kuali Bersama Areleez (KKBA)

Mudah sangat..! Percayalah! 

Jom try! ;)

Bahan2:-

3 pokok bok choy / sawi putih (dipotong)
10 ekor udang (disiang, dibuang kulit & dicuci bersih)
1 biji bawang besar (dihiris)
1 biji bawang putih (diketuk & dicincang)
1 tangkai cili merah (dihiris serong)
Minyak masak
Garam
Serbuk perasa
Air masak

Cara2 Penyediaan:-

1) Panaskan minyak. Tumis cili merah, bawang besar & bawang putih hingga naik bau.
2) Masukkan udang. Masak seketika.
3) Masukkan bok choy & sedikit air masak.
4) Perasakan dengan serbuk perasa & garam. Masak seketika. Angkat & hidangkan.

~ Bok Choy Udang. 

Sedia untuk dingap! Heh3...


:: Like3, ek! ::



4 comments:

  1. wowww sedapnyerrr..kak lama xjengah blog nie..kite dah ade blog baru..dulu yg jam casio tu..skrang tintahatiyuyee.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. yayayuyu,
    alaa.. bese2 je. utk tekak sendiri & tekak my 'syg'. ;)

    oic.. tq sbb komen & bg link. ;)

    ReplyDelete
  3. sawi putih nih mkn berpokok2 pon x pe...sedap!

    ReplyDelete
  4. azzey,
    klu camtu, org kasik sawi putih je la for ur besday, ek? ha3..

    ReplyDelete

KAMSAHAMNIDA...