*Stok Ketuk2 Kuali Bersama Areleez (KKBA)
Mudah sangat..! Percayalah!
Jom try! ;)
Bahan2:-
3 pokok bok choy / sawi putih (dipotong)
10 ekor udang (disiang, dibuang kulit & dicuci bersih)
1 biji bawang besar (dihiris)
1 biji bawang putih (diketuk & dicincang)
1 tangkai cili merah (dihiris serong)
Minyak masak
Garam
Serbuk perasa
Air masak
Cara2 Penyediaan:-
1) Panaskan minyak. Tumis cili merah, bawang besar & bawang putih hingga naik bau.
2) Masukkan udang. Masak seketika.
3) Masukkan bok choy & sedikit air masak.
4) Perasakan dengan serbuk perasa & garam. Masak seketika. Angkat & hidangkan.
~ Bok Choy Udang. |
Sedia untuk dingap! Heh3...
:: Like3, ek! ::
4 comments:
wowww sedapnyerrr..kak lama xjengah blog nie..kite dah ade blog baru..dulu yg jam casio tu..skrang tintahatiyuyee.blogspot.com
yayayuyu,
alaa.. bese2 je. utk tekak sendiri & tekak my 'syg'. ;)
oic.. tq sbb komen & bg link. ;)
sawi putih nih mkn berpokok2 pon x pe...sedap!
azzey,
klu camtu, org kasik sawi putih je la for ur besday, ek? ha3..
Post a Comment