Kembali lagik dalam Slot Resepi: Ketuk2 Kuali Bersama Areleez... Resepi seterusnye memang senang gilerlah! Org yg xtau masak cam aku pon mesti bley wat punye..! Antara nak ngan tak nak jer... Let's check it out, bebeh! ;D
BAHAN2:
1 biji bawang besor
2 biji bawang putih
4 biji cili padi
1 tin ikan sardin cap Pertima *Cap len pon bley. Ikut sker la...*
Asam keping
Garam
Ajinomoto
Daun sup
Minyak masak
BAHAN2 UTK DIKISAR:
2 biji bawang besor
2 biji bawang putih
Cili kering
CARA2 PENYEDIAAN:
1) Panaskan minyak. Masukkan bawang besor, bawang putih & cili padi.
2) Bile dah agak layu, masukkan lak bahan2 kisar. Kacau rata.
3) Buh asam keping, garam & ajinomoto secukup rase.
4) Masukkan ikan sardin & sebatikan.
5) Angkat & hidangkan!
BAHAN2:
1 biji bawang besor
2 biji bawang putih
4 biji cili padi
1 tin ikan sardin cap Pertima *Cap len pon bley. Ikut sker la...*
Asam keping
Garam
Ajinomoto
Daun sup
Minyak masak
BAHAN2 UTK DIKISAR:
2 biji bawang besor
2 biji bawang putih
Cili kering
CARA2 PENYEDIAAN:
1) Panaskan minyak. Masukkan bawang besor, bawang putih & cili padi.
2) Bile dah agak layu, masukkan lak bahan2 kisar. Kacau rata.
3) Buh asam keping, garam & ajinomoto secukup rase.
4) Masukkan ikan sardin & sebatikan.
5) Angkat & hidangkan!
~ Shedap dimakan b'same roti/nasik panas2! ;)
::. TrULy, MaDLy, DeEpLy .::
amboi2..yummy licious..
ReplyDeleteSolehah,
ReplyDeletemekacih..
memang sedap.. tapi minyak ko tu mcm byk jer.. kurangkan sikit tau....
ReplyDeleteDiarihatiku1976,
ReplyDeletetu bkn minyak but, omputih kata, 'oil..' heh3..