SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Tuesday, July 22, 2014

#THROWBACKDUAPULUHSEMBILAN: WA SUDAH ADA LU LEI SAYANG...

Yang ke-29...

Mamat kolam ikan pujuk bunga manja untuk ke sekian kalinya. Face to face & tangan bunga manja digenggam erat. 

"... Ko... sayang aku, Mas?"

Bunga manja angguk.

"Ko cintakan aku?"

Lagik laju bunga manja angguk. He3...

"Banyak mana? Banyak mana?"
"Banyak."
"Ni... lu dengar sini, eh! Aku cakap sekali je. Aku tak suka cakap 2 kali lei. Sebab aku sayang... sebab aku cintakan ko lah... aku cemburu. Mas... kalau ko mintak aku duit ringgit Mas aku... tak boleh kasi lei. Tapi, kalau ko mintak aku nyawa untuk aku buktikan ko betapa aku sayang ko, lai... lu angkat la wa tak mau lei. Wa sudah ada lu lei sayang..."
"Hah? Owh... my God... Owh... my God... Ahhh2..."
"Mas..!"
"Abang panggil apa?"
"Sayang..."
"Sayang lagi sekali..! He3..."
"He3... Mas..! Hey!... "

~ Credit to: nesco2u

Bunga manja melting tak hengat! Tahap nak pengsan bila sang suami yang jarang nak beromantik panggil dia dengan panggilan sayang buat kali ke-2. Woo hooo..!!!

"... Ok2. Abang dengar sini ok! Dengar sini tau!"
"Tak apa2..."
"Dengar! Dengar sini. Dengar la... Mas cakap sekali je!"
"Aaa..."
"He3... Ok. Tak kesah la macam mana lelaki handsome kat luar sana tu, tapi bagi Mas, Abang sorang je paling handsome."
"Halussss..."
"Halussss hah..?!"

~ Credit to: phimvideo

Tiger buat rumah Tok Ayah tu macam rumah bapaktirilakimakdia je! Suka2 hati nak keluar pergi clubbing, suka2 hati nak menumpang tido kat rumah orang. Sampaikan Airen pun sakit hati tengok perangai out of control Tiger. Risau jugak dia, takut tembelang pecah.

Dah la hati tengah runsing mengimaginekan 1st nite buah hati pengarang jantung dengan pompuan lain. Tiger pulak buat hal! Penyudahnya, pil tido jadik jalan penyelesaian.

Tu la... Nak sangat enterframe dalam rumah tangga mamat kolam ikan. Bersekongkol pulak dengan Tiger yang ya hado... tuh! Amekaw lah! 

Airen turun ke dapur, bunga manja pun ke dapur jugak. Kebetulan...

"... Ni, Damia... kalau you nak apa2, nak makan ke apa, mintak je kat Mak Awa. Mak Awa akan sediakan, ok?"
"Ooo... tak. Malam2 macam ni, memang tak makan. Diet..."
"Diet..? He3... "

Mata bunga manja tertengok pil kat tangan Airen.

"... Aahhh... ni... Ni la pil diet..!"
"Pil... ooo... ok. He3..."
"Ermmm... ni... malam2 memang, you suka minum susu ke?"
"I? Ermmm... tak... He3... I tak minum susu tepung ni... Susu ni... susu ni untuk, baby I. You tau tak... tiba2 malam macam ni pulak dia nak mintak susu?! I kena la buatkan. Dia memang manja. Dia suka sangat kalau... errr... you know... dia... pertama kan kitorang nak... together2. I kena naik atas. Nanti dia rindu kat I. I tak boleh lama sangat kat sini, ok?"

Tiba2 Nafisa muncul. Tanya papa dia mana. Mama dia pun takde katanya... Nafisa memang cenggitu. Tak boleh berenggang especially dengan papa dia. Bunga manja dah arif sangat dengan perangai anak sedara dia tu. Terpaksa la dia tinggalkan dulu mug berisi air susu kat dapur & bawak Nafisa kat Hannah.

Uwais ke kolam ikan sebenornya. Gantikan shift mamat kolam ikan. Well... raja sehari tu kan sedang bercuti... Sempat pulak dia bergurau dengan Leman & Yusof. Purak2 jadik hantu. Ha3...

Airen nampak 1 peluang! Peluang untuk musnahkan 1st nite pengantin baru tu. Dia masukkan pil tido dalam susu yang bunga manja tinggalkan kat dapur tu, kacau2 sikit bagi larut, dengan harapan mamat kolam ikan akan tertido mati.

Busuk benor hati kamu tu, Airen oiii..! Isk3...

Tapi, orang yang berniat jahat & berhati busuk, takkan ke mana strateginya..! Sebab Putera dah grab susu tu daripada tangan bunga manja & bawak larik masuk dalam bilik. Sempat jugaklah bunga manja bertekak dengan Putera pasal susu tuh! Sampai mamat kolam ikan turun sebab dengar macam bising2 kan...

Kecewa Airen. Tak pasal2 Putera yang jadik mangsa pil tido. Ha3...

"... Abang... Abang, Putera dia... ambik air susu yang Mas buatkan untuk Abang..."
"Astaghfirullahalazim... Ingatkan apa la tadi. Tak payahlah."
"Abang, tunggu, kejap eh! Mas buat baru."
"Tak payahlah."
"Tak, kejap je! Mas pergi buat... kejap..."
"Tak payahlah!... "

Sentap bunga manja kena herdik dengan mamat kolam ikan kat depan Airen. Airen pulak senyum sinis. Haish! Geram pulak ah kak mengtengoknya! 

"Ni... Mas. A... aku... mintak maaflah, eh! Eh, sini! Aku mintak maaf, eh? Dah, jom."

Bila sampai kat bilik, mamat kolam ikan moody lagik. Konpius bunga manja dengan perangai suami kesayangan dia tuh. Kejap hangen, kejap pujuk balik... lepas tu, hangen balik... Isk3...

"Abang nak susu ke tak ni sebenarnya?"
"Mesti la aku nak susu..!"
"Mas buat la kejap, eh?"
"Tak payahlah! Tak payah!"
"Habis tu?"

Makin konpius bunga manja! Letih melayan mood suami dia. Sebenarnya, dari siang tadi mamat kolam ikan jiwa kacau! Memikirkan kehadiran Airen & Tiger kat rumah Tok Ayah tuh memang sangat merimaskan! Bunga manja pulak yang jadik mangsa. Timbul rasa kesal & kesian... Last2, dia angkat bunga manja, letak atas katil. &... jeng3... #lupikirlasendirik Ha3...

Malam tu, mamat kolam ikan tak terlepas dari nightmare. Mimpi ngeri pasal malam kematian parents dia. Bila terjaga, dia beristighfar banyak2, bersihkan diri, amik wudhuk & solat sunat. Dia mohon ketenangan dari Allah...

Bunga manja perasan yang suami dia takde kat sebelah. Rupa2nya suami dia tengah buat solat sunat. Tapi, dia pelik! Kenapa suami dia menangis dalam solat? Seolah2 ada sesuatu yang sangat salah yang pernah dibuat, menyesal sampai macam tu sekali. Hmmm...

Esok paginya kat meja makan untuk breakfast...

"Good morning, Abang! Abang Eric..!"
"Hmmm..."
"Abang..."
"Hmmm..."
"Mas buat special untuk Abang tau! Hot chocolate. Ice chocolate, sorry... He3..."
"1 je?"
"Hah. Kita share."
"Kenapa pulak aku nak kena share dengan ko?"
"Ermmm...Baru la sweet... huh?"
"Ooo... kalau share kalau sweet la..?"
"Haaa..."
"Banyak lagi kot benda lain yang boleh sweet, tak payah la air..."
"Alaaa... takpe la... Kita share la..."
"Tak nak! Pergi buat kat aku 1. Lain!"
"Ok, fine! Tak nak minum sudah!... "

Tak kose bunga manja nak layan mood mamat kolam ikan yang asik2 swing tuh! Lebih baik dia layan tetamu. Dia tolong cedokkan makanan untuk Tiger. Tunjuk protes sikit depan mamat kolam ikan. ;P

Memang kompomlah mamat kolam ikan jeles! He3...

"Haaa... ni memang aku nak kahwin lainlah kalau dah macam ni dah... cara dia!"
"Apa? Abang cakap apa?"
"Arrgghhh..!!! Kahwin lainlah!"

Bunga manja cubit mamat kolam ikan!

"Cakap apa?
"Ye la... Aku nak kahwin lain lah. Dah ada isteri, tak reti nak layan suami. Takat buat segelas, pujuk sekali... tak payahlah."
"Kalau nak kahwin lain, Mas terjun kolam!"
"Halussss..! Halussss... kalau ko terjun kolam... lagi senang, sebab aku nak mintak izin kahwin lain, aku tak payah mintak signature..! "
"Tak payah la cakap depan orang macam ni! Tak elok tau gaduh!"
"Habis tu?... "

Bunga manja sentap! Tapi, sentap2 manja jerrr... Hiks...

"Mas2! Alamak... Aku gurau je la! Mas betul ni..! Aku melawak je..!"
"Betul?"
"Betul la..."
"Betul?"
"70 la... 70 %..."
"Betul2 la..!"
"Betul3!... "

Bunga manja terus duduk atas riba mamat kolam ikan. Macam tak nampak je ada tetamu tu kan... Makin berbulu mata Airen! Ha3...

"... Aiseyman..!"
"Abang nak nasik lemak?"
"Nasik lemak? Nasik lemak apa?"
"He3..."

Gurau 18sx pulak dah... Ha3...

Hannah, Nafisa & Daqiq join breakfast. Tiger sengaja carik pasal dengan mamat kolam ikan. Sengaja tanya Hannah pasal anak sulung sedangkan dia dah sedia maklum apa yang jadik pada anak sulung Hannah. Tajam je mata mamat kolam ikan mengusha Tiger. Sampai aku pulak yang rasa nak tolong debikkan! Menguji kesabaran sangat Tiger ni tau! Haish!

~ Credit to: kepalabergetar

:: Like3, ek! ::



No comments:

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google