SiNgGaH Lg, Ek! ;)

Monday, June 9, 2014

#THROWBACKLIMABELAS: WA BOH SUKA EI LA, ACHEY...

Yang ke-15...

Happy macam orang gila bunga manja bila Anis cakap, pompuan pun boleh meminang lelaki. Senyum sampai telinga! Flu allergic munge pun macam hilang serta-merta. Ha3...

Ada la tu, plan baru dalam kepala hotak dia tu! Nak meminang mamat kolam ikan kekdahnya... Dari kolam ikan membawak ke restoran dicariknya mamat kolam ikan... tapi, tak jumpa. Yusuf kata mamat kolam ikan cuti. Wahab pulak kata mamat kolam ikan pergi jumpa kawan. Kompius bunga manja tau! Hiks...

Mamat kolam ikan tolak habis2-an plan Uncle Kwan dengan Uncle Bujang yang nak dia dengan Airen kahwin.

"... achey, wa boh suka ei la, achey..."
"Jangan buat Airen kecik hati la... Airen... sayang Ah Long la... &... saya suka dia pun."
"Achey, lu suka sama Airen aaa... lu kahwin sama Tiger maaa... Tiger suka sama Airen maaa..!"
"Tiger tak boleh... Tiger lain ugama..!"
"Lu kasi Tiger masuk Islam lorrr..!"
"Mana nak masuk Tiger tu..! Tiger... tak mau dengar... uncle pun! Sekarang Tiger nak keluar. Dia nak tubuhkan... kumpulan dia sendiri. Haish..! Ah Long... kahwin saja la dengan Airen... "

Boleh pulak isu taubat mamat kolam ikan dijadikkan alasan untuk dia dikahwinkan dengan Airen. Boleh membimbing & jaga Airen kengkononnya. Ke laut sangat alasan tuh. Ko dah kenapa, Uncle Kwan kan..?! 

Sebelum keadaan jadik makin complicated, lebih baik la mamat kolam ikan angkat kaki, lambong! Masalahnya, Tiger tak habis2 nak carik pasal! Orang nak balik kembali ke jalan yang benar ditahan2. Boleh pulak Tiger ajak mamat kolam ikan test skill kempo & silat yang memang jadik kemahiran mamat kolam ikan. Cuma sejak bertaubat ni, dia takmo dah nak show-off itu semua. Buang karan! 

"... Lu ni kan... lu ni macam... naga tua yang dah hilang api. Ke macam Hang Jebat yang dah hilang Tamingsari?"

~ Credit to: kepalabergetar

Hokay, fine! Mamat kolam ikan boleh sabor lagik. Relax, brader... Brader relax...

"... Dah tak macam naga tua lagi dah... Dah macam ayam laga pencen... Lu tau tak?"

Yang ni tak berapa nak sabor dah! Wajib fight! Tapi, Tiger berjaya debik dia. Adeh3... Terasa macam ah kak pulak yang kena debik. Awwsss..!!! Ha3...

Aku kempokan jugak tiger ni kang, haaa..! Huh!!! Nasib baik mamat kolam ikan fight back. Tak jadik ah kak nak mengkempokan Tiger. ;P

"Lu mau lawan aaa... Tiger? Wa kasi lu aaa... Lai..!"

Tak sampai 5 minit, Tiger dah menyerah kalah. Ha3... Padan muka ko, mangkuk! 

Mamat kolam ikan nak blah je. Tapi, Tiger sempat cilok pistol yang terselit kat belakang pinggang mamat kolam ikan. Bergelut! & tertembak kaki mamat kolam ikan. Tak aci, pukul curi! Hadoih! Neves ah kak tau! Hu3...

Geram betul bunga manja bila balik rumah, nampak Aryan tengah sibuk berborak dengan Tok Ayah. Muka poyo tak hengat! Mengadu-domba pasal 'scandal' bunga manja dengan mamat kolam ikan. Aryan tambah 'ajinomoto' baik punya..! Benda yang takde ditokok tambah. Bunga manja tak kose nak elak2! Jujur dia bagitau yang 'scandal' tu betul. Memang dia cintakan mamat kolam ikan. Salah ke? Tak kot..!

& akhirnya... bunga manja kena grounded! Masa scene ni, percayalah... aku rasa macam nak melompat masuk dalam tv & kempo2kan Tok Ayah dengan Aryan tuh. Sakit pulak hati kita tau! Huh, mencik! 

Mamat kolam ikan terpaksa direhatkan kat Dragon Villa. Luka tembakan dah dirawat. Tapi, dia still kena rest. Airen pulak datang menggoda. Arrgghhhh...!!! Stress aku!


:: Like3, ek! ::



No comments:

i SeRvE nUfFnAnG aDs

GO SEARCH BY GOOGLE SEARCH ENGINE

Google